Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Elva premiärer i Malmö Arena som vi minns

Foto: Bildbyrån

Det börjar bli ett antal hemmapremiärer som avverkats för Redhawks del i Malmö Arena.
Bygget stod klart 2008, men då var den säsongens hemmapremiär redan avverkad. Därför blev den första riktiga hemmapremiären först säsongen efter, då Mora kom på besök.
Så här har det gått i samtliga premiärer.

2009: Malmö – Mora 3-5 (Publik: 6639)
Mora gick upp till 0-4, men Malmö började jobba sig tillbaka och hade 3-4. Men Mora drog det längsta strået. Intressanta spelare som lirade i Mora då? Mattias Ekholm på backen, Lasse Johansson vaktade kassen och Daniel Viksten var ett offensivt hot. Bland annat.

Morten Greens straffmål räckte inte för seger. Foto: Daniel Nilsson / Bildbyrån

2010: Malmö – Oskarshamn 3-2 (Publik: 3883)
Oskarshamn hade länge kontroll, men Malmö vände matchen sista tio minuterna. Målskyttar för IKO? Nicklas Jadeland och Johan Ryno. Även nuvarande Djurgårdsspelaren, Mattias Guter fanns bland bortalagets mer kända spelare. Otroligt låg publiksiffra!

2011: Malmö – Bofors 5-0 (Publik: 6397)
Här var det show. Malmö ägde det totalt mot stackars BIK som inte hade en chans. Här trodde många att Malmö skulle leka sig igenom säsongen med Linus Klasen och company. I BIK-försvaret som hade stora problem med Malmös offensiv fanns nuvarande SHL-backarna Eddie Larsson och Niklas Arell.

Överkörning av Bofors Bobcats i hemmapremiären 2011. Foto: Pontus Ferneman / Bildbyrån

2012: Malmö – Mora 4-3 (Publik: 8056)
Ett nybyggde från Patrik Sylvegård lyckades kriga ner ett bra Mora. Och det visar inte minst deras backuppställning. Eller vad sägs om Mikael Wikstrand, Tom Nilsson och Lukas Bengtsson! Sebastian Meijer avgjorde matchen med ett turmål som han bara slängde iväg.

2013: Malmö – Troja-Ljungby 4-0 (Publik: 4689)
En enkel hemmaseger. Här visade powerplay verkligen framfötterna med Joey Tenute, Daniel Viksten, Björn Svensson och Björn Karlsson. Bortalaget hade inte en chans i den här tillställningen som tillhörde omgång 6, men som var första hemmamatchen den säsongen.

2014: Malmö – Björklöven 6-1 (Publik: 7225)
Ännu en enkel seger. Seriesegrarna från säsongen innan hade inga problem att slå tillbaka Björklöven som man för andra säsongen i rad mötte i premiären av HockeyAllsvenskan. Men denna gången på hemmaplan. Hade Malmö inte slagit av på takten hade det kunnat sluta tvåsiffrigt.

Jubel efter 6-1-målet.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

2015: Malmö – Örebro 4-0 (Publik: 8816)
Första SHL-matchen någonsin i Malmö Arena. Då gick Malmö snabbt upp till 2-0 och Örebro gjorde en av sina sämre matcher på hela säsongen. En perfekt start inför den hittils största publiksiffran en hemmapremiär i Malmö Arena. Joey Tenute blev första SHL-målskytt i Malmö Arena.

2016: Malmö – Frölunda 3-2 (Publik: 8170)
Svenska mästarna Frölunda kom till Malmö för att göra sin premiär med ett till stora delar nytt lag. Peter Anderssons första match som SHL-coach. Konstantin Komarek inledde målskyttet. Fredrik Händemark fick lite av sitt genombrott med två mål och efter att Frölunda jobbat sig i kapp på slutet, blev det till slut jämt, men man höll undan.

2017: Malmö – Rögle 5-0 (Publik: 9268)
Ett starkt Malmölag slog tillbaka ett väldigt skadedrabbat Rögle med 5-0, trots att Ängelholmarna ägde första fyra-fem minuterna av matchen och hade flera klara målchanser. När det väl släppte för Redhawks var det dock inget snack. En premiär som förmodligen de flesta Malmösupportrar ser som en av de bästa någonsin. Här briljerade spelare som Andy Miele, Daniel Zaar och Max Görtz.

Daniel Zaar och Max Görtz jublar efter 2-0-målet.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

2018: Malmö – Färjestad 4-1 (Publik: 6865)
Första matchen med den nya mediakuben i arenan som hade byts ut efter tio år. Max Görtz, Anton Öhman, Marcus Sylvegård och Henrik Hetta blev målskyttar i den relativt säkra segern mot Färjestad. Vid den tidpunkten hade man också en relativt lång segersvit mot värmlänningarna.

2019: Malmö – Rögle 3-4 (Publik: 9559)
Efter nio raka segrar i hemmapremiären blev det inte en tionde. Den här gången var Rögle starkare, och trots att Konstantin Komarek givit laget ledningen och att Carl-Johan Lerby kvitterat Rögleledningen i den tredje perioden kunde Daniel Bertov se till att Rögle blev andra lag någonsin att vinna Malmös hemmapremiär i Malmö Arena. Den första sedan Mora vann tio år tidigare.

Daniel Bertov sänkte Malmö.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN