Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

”Vi behöver inte ha grädde i hela ansiktet”

200910 Malmö Redhawks tränare Joakim Fagervall under träningsmatchen i ishockey mellan Malmö Redhawks och Växjö den 10 september 2020 i Malmö.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0060

Skarpt läge. Serien börjar.
Efter raset i Växjö i slutminuterna när Redhawks tappade ännu en ledning sent, så är Joakim Fagervall tydlig.
– Man får bestämma sig. Står det 4-2, stäng matchen och gå inte för mer. Vi behöver inte ha grädde i hela ansiktet för att vi blir sugna på mer, säger han.

Malmölaget gjorde en ganska skaplig match i genrepet mot Växjö. När Fredrik Händemark gjord 4-2 med två minuter och två sekunder kvar att spela, så brukar butiken vara stängd.
Men Redhawks problem under försäsongen har varit många insläppta mål. Därför blev det också en naturlig samtalspunkt, inför seriestarten mot Leksand.
Hur ska man undvika att släppa in så många mål?
– Det handlar om att vara konsekvent. Vi har öppnat matcherna bra, och långa stunder har det varit bra. Men det är på slutet vi släppt in en massa mål, säger Fagervall.

Men hur jobbar ni med det?
– Vi har helt enkelt blivit sugna på att göra nästa mål istället för att vara stänga igen matchen, och gå vidare. Vi hanterar den biten för dåligt och jag hoppas så klart att det är ett träningsmatchsyndrom. Någonstans får man bestämma sig i det läget. Det är slutresultatet som räknas och vi behöver inte ha grädde i hela ansiktet för att vi gått för mer.
– Jag ser inte de tendenserna när vi tränar försvarsspel. Så jag hoppas att det här varit en förtretelse som vi hållit på med i augusti och september. Annars har vi problem.

Leksand hade sin seriepremiär i lördags, mot Skellefteå.
Matchen följde Joakim Fagervall från TV-soffan, och kunde således scouta motståndet som väntar.
Men han anser sig ändå ha koll.
– Det var en öppen tillställning. Skellefteå bjöd på mer än vad jag trodde. Vad gäller Leksand så var det förstalinan som var dominanta och det såg vi redan i Södertälje. I övrigt är det väl kanske lite mer synk i de andra linorna, men det är naturligt i den processen de är inne i. Vi får såra dem på vårt sätt.

Blir det samma gäng som mot Växjö?
– Jajemen. Samma lag som senast, men Anton Olsson är möjligen aktuell. Vi får se lite. Oskar Magnusson plockar vi upp som trettondeforward. Han tränade inte för han spelat dubbelt med J20 i helgen.

Målvakt?
– Oscar Alsenfelt. Volden har varit borta, så det blev en enkel laguttagning denna gången.

Troligt premiärlag:

69. Alsenfelt (31. Volden)

73. Ollas Mattsson – 3. Setkov
7. Lauridsen – 20. Grans
11. Lauridsen – 44. Jensen Aabo
12. Cronholm / 56. Olsson

8. Olofsson – 63. Händemark – 22. Bryggman
27. Westerholm – 17: Westerholm – 51. Sylvegård
68. Brodecki – 71. Järvinen – 95 Persson
23. Forsberg – 15. Wemmenborn – 29. Engstrand
58. Magnusson