Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Fylld kvot – men fler på väg?

Foto: Bildbyrån

Vita Hästen tog ikväll in Linus Högberg, den tidigare Växjöbacken, som numera tillhör Philadelphia Flyers organisation.
Han blir därmed Norrköpingsklubbens fjärde lån från en NHL-organisation.
Man har därmed fyllt kvoten som andra lag i ligan efter Södertälje.
Med tanke på att det kryllar av spelare som söker ”höstjobb” så är det nu bara frågan när något lag är beredda att bryta den ”rekommendationen” som HockeyAllsvenskan satte upp i förra veckan.
Jag tror det sker snart.

Det räcker med att notera hur Vita Hästen kommunicerat ut sina nyheter om Fabian Zetterlund och ovan nämnda Linus Högberg.
När det gäller Högberg är Tony Zabel tydlig.
– Vi är mycket glada att kunna signera ett avtal som sträcker sig över hela säsongen, säger han till Vita Hästens Facebooksida.
När Fabian Zetterlund kommunicerades ut på klubbens hemsida, så skrev man att han ”under det kommande året att spela med Vita Hästen.”
Om man spekulerar helt fritt, så går det inte att utesluta att man på så sätt bara fyllt två av sina fyra platser man enligt den rekommendationen som sattes upp har två platser öppna.
Tidigare i veckan avslöjade nämligen Sportbladet att man nått en överenskommelse med Marcus Sörensen, som ryktats till klubben i flera veckor i lokaltidningen. Man väntade endast på ett godkännande från San José Sharks.
Det skulle i så fall innebära fem spelare i truppen, med ett NHL-avtal. Men om Högberg och Zetterlund skulle gå utanför den kvoten, har man bara fyllt upp med tre.

Skulle således kunna innebära att en spelare till kan fylla upp truppen med ett NHL-kontrakt.
Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben undersökt flera namn de senaste veckorna.
Ett av namnen är tidigare Djurgårdsbacken William Lagesson.
Men fler spelare med NHL-avtal i grunden ligger tillgängliga för de allsvenska klubbarna.
SportExpressen har även uppgifter på att Colorado Avalanches förstarunda förra sommaren Bowen Byram, ligger ute på marknaden för att spela i Sverige under hösten.
Även tidigare Malmöbacken Carl-Johan Lerby, som just nu tränar med Redhawks, finns tillgänglig.
Men detta är bara några av spelarna som är på gång ut i HockeyAllsvenskan.
– Vi får minst ett nytt tungt namn om dagen på vårt bord som vill spela i allsvenskan. Det är helt galet, säger en sportchef som vill hålla sig anonym.

SportExpressen har under kvällen varit i kontakt med HockeyAllsvenskan tf VD Gabriel Monidelle för att ställa frågan vad som händer om man bryter rekommendationen, men han skriver i ett sms att han ”Får kolla upp det här”.

Vi lär utan tvekan få anledning att återkomma i en hel del frågor.