Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Ställ in CHL-säsongen nu!

CHL ska spelas.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Först ställde man in gruppspelet och beslutade sig för att spela 16-delsfinaler, som är lottade och klara.
Tanken var att de skulle spelas 6-7 oktober, samt 13-14 oktober.
Nu gör CHL en flytt till av spelschemat.
Nu ska de här dubbelmötena spelas på två dagar. En hemma och en borta. I november.
Är det inte dags att låta förnuftet segra, och ställa in CHL-säsongen nu? Det tycker jag.

Det är givetvis jättetråkigt för alla de 32 lagen som har kvalificerat sig för turneringen. Men 2020 är inte som alla andra år.
Vi befinner oss i en pandemi, förhoppningsvis ser vi ljuset i tunneln, med vaccin som kan börja användas i slutet av året eller början av nästa.
Men just nu är läget sådant att smittspridningen existerar och att då skicka runt hockeylag kors och tvärs över hela Europa är ingenting annat än ett enda stort hål i huvudet.
Är det verkligen värt det?
Är CHL så betydelsefullt att man måste spela matcherna till vilket pris som helst?
Det finns inget förmånligt TV-avtal som ger klubbarna en ekonomisk fördel, det är knappast speciellt bra matcher att få mitt i ett seriespel, till skillnad från när man spelar inför säsongen och säkerligen har stor nytta av att bryta träningsmatchandet för att faktiskt börja spela om en titel.
Ja, bortsett det självklara argumentet att skicka lag Europa runt för att spela matcher, när smittorisken är som den är.
Lägg dessutom till att Frölunda har lottats mot ett motstånd från Belarus. Det politiska läget i det landet är minst sagt instabilt och dessutom kan man anta att covidspridningen och allvaret i det kanske inte tagits på samma sätt som i övriga länder. Nu ska det laget resa till Sverige och hur ser deras hälsoläge ut?
Ett ytterligare tillägg är att länderna har helt olika strategier. När det svenska friidrottslandslaget skulle bege sig till Tammerfors under helgen, fick man inte ens sova i Finland. Istället kostade det förbundet miljonbelopp att chartra ett flygplan fram och tillbaka.
Samma kostnad väntar nu för SHL-lagen som ska resa i Europa.

Givetvis finns även en smittorisk inom landets gränser. Vi har sett Helsingborgs IF ha ett antal smittade och vi fick ett utbrott i Karlskoga som drabbat både Västerås och BIK Karlskoga.
Men låt det då stanna där, så vi i alla fall kan begränsa det.

När man nu satt speldatumen till den 17-18 november, i ett dubbelmöte, så påverkar man även SHL:s spelschema.
– Vi har ett par SHL-omgångar i november som eventuellt påverkas av detta, det gäller då de lag som deltar i CHL. Vi avvaktar ett första utkast från CHL, därefter planerar vi tillsammans och ser över eventuella förändringar, säger Johan Hemlin som är sportchef i SHL.

Finns det verkligen så goda skäl att spela den här turneringen?
Förutom det självklara att lagen vill vinna turneringen och att vinnaren faktiskt gör en ekonomisk vinst på det hela, så finns det faktiskt inte ett enda rimligt skäl till för att man ska genomföra det här.

Ta förnuftet till fånga och ställ in turneringen.