Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Malmö vann Skoda Trophy

Foto: Viktor Ekström / Malmö Redhawks

Det blev skånsk seger i finalen i Skoda Trophy och 101.000 kronor med hem.
Efter straffläggning lyckades Ponthus Westerholm sätta två mål och sköt därmed hem vinsten i försäsongsturneringen till Malmö.

Joakim Fagervall ville ha betydligt mer svar från sitt lag efter den ganska svaga starten på försäsongen. Det han kan konstatera är att han fortfarande har att jobba med, men att det är ett lag som kommit betydligt längre i sin process.
Matchen mot Djurgården började förvisso inte alls bra, men i slutet av första, och framför allt den andra perioden så var det ett Malmölag som var aggressiva och fysiska. Då hade man Djurgården i ett riktigt järngrepp.
Det stod 3-1, och kunde varit mer, efter ramträffar.
Förvisso hade Djurgården en puck inne som aldrig blev dömt mål, och förmodligen blivit dömt vid målkameragranskning. Men det var Malmö som dikterade villkoren till stora delar. Det var ganska påtagligt hur pass starka man var i det fysiska spelet.

All heder till Djurgårdens moral. Man gjorde 2-3 genom ett otroligt avslut av Alexander Holtz, och i tredje perioden var det mest blått, och man fick också in en kvittering.
Vid straffarna var det Ponthus Westerholm som gjorde två distinkta mål och såg till att ta hem prischecken på 101.000 kronor till Skåne.

Djurgården – Malmö 3-4 efter straffar
1-0 01.02 Niclas Bergfors (Östman, Ekberg)
1-1 24.42 Carl Persson (Händemark)
1-2 31.45 Malte Setkov (Lauridsen, Sylvegård)
1-3 36.10 Lars Bryggman (Olofsson)
2-3 39.17 Alexander Holtz (Högström, Haga)
3-3 44.20 Niclas Bergfors (Östman, Holtz)
3-4 65.00 Ponthus Westerholm (Avgörande straff)

Videoklipp efteråt: