Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Premiären och derbyt flyttas

Så här ska det inte se ut igen.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Den 12 mars spelades det kanske mest spöklika Skånederbyt mellan Rögle och Malmö som någonsin har spelats, när det spelades inför tomma läktare.
Den 24 september var det tänkt att ett nytt derby ska spelas, och eftersom endast 50 personer tillåts hade det också blivit inför tomma läktare.
Nu flyttas matchen.
– Vi har fått två matcher flyttade, säger Malmös tränare Joakim Fagervall.

Att SHL kommer att ändra i spelschemat står redan klart.
Man jobbar efter att lagen endast ska spela en hemmamatch vardera i september, så att man i början av oktober kan börja släppa på publik, i viss mån.
Besked om exakt antal som kan komma att släppas in kommer att komma, men det handlar om allt mellan 500 personer till en procent av arenan.

Som följd av detta har klubbarna diskuterat och kommit fram till lösningar. Men allt är inte helt klart än.
Men för Malmö Redhawks del innebär det att två matcher försvinner från schemat och spelas senare. Troligen efter årsskiftet.
– Matchen mot Brynäs 19/9, samt matchen mot Rögle 24/9 kommer att spelas senare. Vi spelar endast matchen mot Leksand den 22/9, säger Fagervall.
Istället har man nu planerat en ny träningsmatch.
Den 18/9 möter man Växjö Lakers, i Växjö.
– Det blir en bra lösning för oss, säger Fagervall, som istället för seriepremiären den 22/9 mot Leksand, i Malmö Arena.

Eftersom Växjö kan spela den 18/9 är det troligt att deras match mot Oskarshamn den 19/9 också kommer att flyttas.
SHL kommer så snart allt är spikat att kommunicera exakt vad som gäller.