Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Klart med Lauridsen som kapten

Oliver Lauridsen.Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Han värvades för sin ledaregenskaper, och redan när värvningen genomfördes så drog spekulationerna igång om att han var ämnad för att bli lagets kapten.
Idag stod det klart att Oliver Lauridsen är Malmö Redhawks nya kapten.
– Han är naturlig i rollen. Han är en stor pådrivare, säger tränare Joakim Fagervall.

Lauridsen har aldrig spelat någon match för Malmö Redhawks. Ändå blir han lagets nya kapten. Ovanligt förstås att en helt ny spelare blir kapten direkt. Men det är inte första gången det händer i Redhawks historia.
2011 blev Linus Klasen lagkapten direkt. 2016 blev Erik Forssell lagkapten direkt.
Nu är det alltså Oliver Lauridsens tur.
– Det är en stor ära att få rollen som kapten i det här laget. Jag är väldigt stolt och det ska bli väldigt kul att axla rollen. Här finns många ledare och det kommer att bli enkelt att styra det här skeppet, säger Oliver Lauridsen i en kommentar.

Som assisterande kaptener kommer Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg att verka. Båda två har känt på det uppdraget tidigare. Båda två är profilstarka på olika sätt i klubben. Emil Sylvegård med sitt spel och sin attityd, som Malmökille.
Christoffer Forsberg har under åren gjort sig känd som lagets ironman, sedan han spelat samtliga matcher, utan avbrott för skada, sjukdom eller avstängning sedan september 2015.