Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Väsbys plats klar – poängmaskin hämtas in

Joakim Axman. Foto Claus Meyer/ TT

Idag stod det definitivt klart.
Väsby spelar allsvensk hockey den kommande säsongen, på bekostnad av Karlskrona, som inte fick igenom sin överklagan hos riksidrottsförbundet.
Nu kan man därmed börja presentera spelare som bara kommer vid allsvenskt spel.
Nästa som är klar, är Strömsbros forward Joakim Axman, som själv bekräftar.

26-årige Axman har levererat kontinuerligt i ettan. Men den senaste säsongen har det exploderat poängmässigt. Med 56 poäng på 40 matcher så varit han en av ettans främsta offensiva spelare. Bara Markus Persson i Borlänge gjorde fler poäng den senaste säsongen.
Han själv bekräftar också att han kommer bryta med Strömsbro för att spela i allsvenskan.
– Under förutsättning att de få helt klart att det blir allsvensk hockey. Jag känner att det gått bra varje år och att det gick så pass bra i hockeyettan att jag vill upp på en nivå nu. Så det ska bli riktigt kul att visa vad man går för, säger Axman.

Trots att äventyret i Tingsryd blev misslyckat, så har han tagit steg, och vill ge det en chans till. Dessutom i en tilltänkt topproll.
– Jag var bara på tryout i Tingsryd, och de hade redan spelare för de högre kedjorna. Därför hamnade jag lite långt ner och det är inte så man ska nyttja mig som spelare, säger han.

Du har producerat riktigt starkt i Strömsbro nu.
– Det har gått bra. Jag känner mig väldig mogen för att spela på den här nivån nu, och har kört stenhårt i sommar. Så jag ser verkligen fram emot det, säger Joakim Axman.