Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Jesper Sellgren till SHL igen

Jesper Sellgren. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Frölunda är på väg att landa en riktigt stark värvning.
Jesper Sellgren diskuterar och är nära lösning med klubben, på lån från Caroline Hurricanes, enligt uppgifter till SportExpressen.
– Vi jagar back men har inget klart. Vi har några spår, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Jesper Sellgren var utlånad till Luleå hela den föregående säsongen. Nu återstår två år på kontraktet med Carolina.
Eftersom NHL och AHL inte kommer att starta förrän tidigast i december, så ser man nu över möjligheten att låna ut sina yngre spelare till Europa.
En liknande lösning är på gång med Jack Drury, som ser ut att skriva på för Växjö Lakers, vilket SportExpressen kunde avslöja i lördags.
Nu vill klubben hitta en lösning med Jesper Sellgren.
Tidigare klubben Luleå ska ha fått frågan, men har varit tvungna att tacka nej, på grund av ekonomiska skäl.
Därför är det nu Frölunda som är huvudkandidat för att få in Sellgren över hela säsongen, erfar SportExpressen.
Även Rögle ska finnas med i leken, men Sellgren ska vara i stort sett överens om en flytt till Göteborg, efter att Luleå har fullt på sin backsida.
– Även om vi tog ”Teddan” så söker vi en back. Det stämmer. Men jag har inga övriga kommentarer, säger Fredrik Sjöström.

När alla detaljerna är på plats så kan Frölunda komma att få ihop en av SHL:s bästa backuppsättningar. Den senaste säsongen stod Modofostrade backen för 21 poäng i Luleåtröjan, och han var även med i Tre Kronor vid fyra tillfällen under säsongen.