Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nu är det klart – Virtanen återvänder

190328 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter 1-2 under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 28 mars 2019 i Jönköping.Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Färjestad har inte gjort någon hemlighet av att man gärna ser Jesse Virtanen i sitt lag igen.
Ikväll presenterade klubben nyheten att den finska stjärnbacken återvänder.
– Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända, säger Virtanen i en kommentar.

Senast Virtanen spelade i klubben blev det stor succé.
Under sina två säsonger i klubben gjorde han 30 poäng under första året, och 41 poäng under säsongen därpå.
Då skrev han på ett KHL-kontrakt.
– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt – att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land, säger sportchef Peter Jakobsson.
Jesse Virtanen själv är nöjd att återvända.
– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde, säger Virtanen.

Kontraktet är skrivet på ett år med 28-åringen som under hela sommaren ryktats till Karlstad. Färjestad bekräftade också sitt intresse men fick dra tillbaka sitt bud i juni.
Nu har man fått sakerna på plats och en gigant återvänder till SHL, där han lär få en stor roll och stort förtroende, trots att han inte rosat marknaden i KHL.