Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Talangfull amerikansk center till SHL

Jack Drury.Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Växjö Lakers är på väg att värva in en mycket spännande center.
Collegestjärnan Jack Drury är, enligt vad SportExpressen erfar, på ingång i klubben.
Kampen har varit ganska stor om honom, men han ska ha valt Växjö Lakers framför bland annat Skellefteå, och de sista detaljerna återstår innan man kan presentera värvningen.

20-årige Drury, som draftades av Carolina 2018, men ännu inte spelat i NHL, har varit enormt tongivande i den amerikanska collegeligan.
Till hösten är det högst osäkert när AHL och NHL kan komma igång. Därför ska Drury har sett över möjligheten att spela i SHL. Det skapade, enligt uppgifter till SportExpressen starkt intresse hos många klubbar. Men Växjö är klubben som ska ha vunnit kampen.
För klubben blir det en kanonlösning. En spelare med hög potential, som inte heller är speciellt dyr, och som har stora möjligheter att ta en tongivande roll.
Det är inte otänkbart att Drury kommer klassas som andracenter bakom Robert Rosén i Henrik Evertssons lagbygge.

Drury har spelat för USA i de senaste två juniorvärldsmästerskapen och under säsongen var han poängmaskin i Harvard University med sina 39 poäng på 28 matcher.

Det hela ska handla om ett lån över den kommande säsongen.