Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Väsby börjar fylla på sin allsvenska trupp

Jacob Spångberg.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Väsby får Karlskronas plats i HockeyAllsvenskan.
Nu har klubben börjat bygga en allsvensk trupp.
Enligt uppgifter till SportExpressen har man gjort klart med Jacob Spångberg, senast i Vita Hästen.

Den 26-årige backen har spelat allsvensk hockey med tre olika klubbar. Han kom fram i AIK och blev kvar ett par säsonger. Sedan väntade två säsonger i Södertälje och den senaste säsongen spelade Spångberg för Vita Hästen.
Nu blir det en flytt tillbaka till Stockholmsområdet.
Spångberg ska ha gjort klart med Väsby.

Väsby kommer med stor sannolikhet att ersätta Karlskrona HK, och bygger nu ett lag för allsvenskt spel. Trots att man formellt sett inte kommer att få den allsvenska platsen förrän det står klart var KHK:s överklagan till Riksidrottsförbundet tar vägen, så bygger Väsby och sportchef Tom Tärnström en allsvensk trupp.
Däremot kan det då dröja innan spelarna presenteras. Klubben måste också se över den befintliga truppen som var tänkt för spel i Hockeyettan.
Här var man nästan klara med sitt lagbygge. Men behöver naturligtvis fylla upp med mer etablerade spelare när det nu vankas allsvenskt spel.
Spångberg blir en sådan spelare. Han har hunnit med 217 allsvenska matcher, fördelat på sex säsonger.