Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Fansinsamling kan bli Redhawks lösning

Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks saknar en förstacenter som kan leda laget likt Fredrik Händemark gjorde.
Ambitionen i det rådande läget är att man vill hitta en riktig spetscenter. Men som så ofta förr, så sticker kostnaden iväg.
Nu vill klubben göra som flera andra klubbar gjort, och ta hjälp av fansen, enligt Kvällspostens uppgifter.
– Jag kan bekräfta att vi fört de diskussionerna internt, men ingenting är spikat. Men vi har absolut bollat alternativ, säger Marcus Larsson, som är marknadschef i klubben.

Björklöven har gjort gjort.
Södertälje har gjort det.
Leksand har gjort det.
Örebro samlade nyligen in pengar för att värva Nick Ebert, och Luleåfansen gjorde vad de kunde för att säkra upp Joel Lassinantti om han valde spel i Sverige.
Nu vill även Redhawks testa på att låta fansen bidra, även om man inte presenterat något.
– Självklart vill vi alltid maximera våra intäkter. Men vi känner också att fansen bidragit mycket redan. Vi hade en halsduk som vi sålde för ganska dyra pengar, vi tycker att partnerförsäljning och säsongskortsförsäljning går bra med tanke på omständigheterna. Till och med lite bättre än förväntat. Men det är klart att tanken har slagit oss, säger Marcus Larsson.

Fast ni har väl aldrig testat en renodlad insamling för att värva en spelare?
– Det har du rätt i, och som sagt. Tanken har slagit oss. Det gäller dock att man visar respekt för fansen och inte bara kräver en massa pengar till höger och vänster. Det handlar trots allt om vanligt folk som jobbar och tjänar sina egna pengar, och som redan bidrar mycket till oss, säger Larsson.

Patrik Sylvegård hade från början en budget, som till vissa delar har fått revideras.
För att värva en center som kan ta plats som lagets etta kommer det säkerligen krävas någon miljon till. Det finns spelare som Redhawks har kunnat värva, som istället har hamnat hos konkurrenter. Och vissa toppspelare har man inte ens kunnat bjuda på, för att man helt enkelt inte kan erbjuda tillräcklig lön.
Oftast slår det på kring en miljon på den totala årskostnaden av kontraktet.
Därför går man nu i tankarna att göra en supporterspelare för att öka möjligheterna att hitta en spelare och kunna matcha sina konkurrenter på ett bättre sätt, och värva en viktig pusselbit.
– Vi kollar upp möjligheterna, och detta är en av de möjligheterna vi har tittat på. Men än så länge är det ingenting som är bestämt, säger Marcus Larsson.