Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Flyttar från Växjö till Tingsryd

Filip Cederqvist.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Växjös forward Filip Cederqvist fick inget nytt kontrakt efter säsongens slut.
Sedan dess har framtiden varit oklar.
Idag blev det klart var han spelar den här säsongen.
Det blir i Växjös rival i HockeyAllsvenskan, Tingsryd.

Den 19-årige forwarden hade problem att ta plats i Växjös lag senaste säsongen och var utlånad till både Almtuna och BIK Karlskoga.
Nu väntar en förmodat stor roll i Tingsryds lag.
– Filip är en ung lovande forward med 60 matcher i SHL på sitt konto. Vi tror att det kommer bli jättebra för Filips utveckling att spela med oss och att få en stor roll hos oss. Filip har trots sin unga ålder redan mycket erfarenhet i form av spel i SHL, Hockeyallsvenskan och på internationell nivå med ungdomslandslag, kommenterar Tingsryds tränare Magnus Bogren.

Under sina matcher i Almtuna blev det noll poäng på fem matcher. I Karlskoga fick Cederqvist bättre utdelning i form av fyra poäng på åtta matcher.
I Tingsryd vill han vara delaktig i alla delar av spelet.
– Jag är ganska allround i mitt spel, jag gillar det offensiva spelet mer än det defensiva. Sen skulle jag säga att jag är väldigt anpassningsbar, kan både spela powerplay och boxplay, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på ett år.