Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Så går det för de svenska CHL-lagen

Lottningen. Foto: CHL

CHL-lottningen är klar.
För några av de svenska lagen såg det ut att bli riktigt gynnsamma lottningar, och matcher de bara ”ska” ta sig vidare ifrån.
Nytt för i år, eftersom man inte tänker dra igång turneringen är att det är utslagsmatcher direkt.
Därmed börjar man i oktober med 16-delsfinal direkt.

Så här tror jag det går för de svenska lagen.

Frölunda – Neman Grodno (Vitryssland)
Varje gång jag tittar på lottningarna så brukar jag slås av att Frölunda brukar få antingen trevliga resor, eller en sportsligt bra lottning. Nu blev det en sportsligt bra lottning.
Grodno är andrarankat av de två vitryska lagen och naturligt går VF vidare. Inga konstigheter.

Luleå – Eisbären Berlin (Tyskland)
Hade haft Luleås om favorit ett normalt år, men nu ännu mer. Dels är man ett mycket bättre lag än Eisbären, och dessutom ser jag DEL-lagen som aningen svagare på grund av coronapandemin, som försvagat de tyska klubbars ekonomi rejält.
Luleå vidare.

Färjestad – Cardiff (Wales)
Rolig resa. Bra sportslig lottning. Det här ska Färjestad givetvis vinna. Cardiff har har sin kvot fylld när det gäller att slå svenska lagen, sedan man slog Växjö för något år sedan. FBK löser detta utan problem.

Rögle – Stavanger (Norge)
Förmånlig resa för Rögle, som bara behöver sätta sig på flyget från Kastrup raka vägen till sydligaste delen av Norges västkust. En motståndare som är bättre än man tror, men Rögle är definitivt ett bättre lag. Ska slå ut Stavanger.

Skellefteå – Ev Zug (Schweiz)
Fick tuffast lottning av de svenska lagen. Har så klart att göra med att man hade rankingen efter placeringen i SHL och hamnade på ”fel” sida i lottningen. Zug blir en riktigt svår nöt att knäcka. Inte omöjligt. Intressant är att det blir återkomst i Zug för Skellefteås tränare Stefan Hedlund. 50-50 om laget går vidare.