Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nyckelbacken skriver nytt – trots ett år kvar

Adam Ollas Mattsson.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Adam Ollas Mattsson växte under den senaste säsongen ut till en jätte i Malmö Redhawks försvar, när han efter jul tog stora kliv.
Han är också en av spelarna som sitter på utgående kontrakt våren 2021, som det med stor sannolikhet hade blivit jakt på från annat håll.
Nu plockar Redhawks bort den risken, åtminstone från SHL-konkurrenterna.
Ollas Mattsson har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt som gäller till våren 2022.
– Jag tror jag kan fortsätta få en riktigt stor roll här, säger Adam Ollas Mattsson.

Det är ett enormt viktigt besked av sportchef Patrik Sylvegård att kunna säkra en nyckelback i ett så tidigt skede. Men det har givetvis inte skett gratis.
Senaste säsongen hade 23-åringen en månadslön på 80.000 kronor. Något som blev offentligt i samband med att han fick en avstängning i början av mars.
När man gör dessa kontrakten, med förlängning i ett så pass tidigt skede, så brukar klubben få höja lönen även på det året som är kvar på kontraktet.
Det har Malmö Redhawks, enligt trovärdiga uppgifter fått göra i detta fallet.
Tanken är att utvecklingen ska fortsätta, och att han ska bli en av seriens bästa backar den här säsongen.
– Adam är en grymt seriös kille. Han har fått förtroende, som han har förvaltat på ett bra sätt, säger sportchef Patrik Sylvegård.
– Fortsätter han den här utvecklingen, så kan han mycket väl hamna i Nordamerika igen, men då i NHL, fortsätter sportchefen.

Med Ollas Mattsson förlängd har man elva avtal klara för säsongen 2021/2022.