MrMadhawk.se

Han är Modos nya huvudkandidat

Foto: Bildbyrån

Modos sportchef Fredrik Glader har inte gjort någon hemlighet av att man har ett par olika kandidater när det gäller uppdraget som klubbens nya huvudtränare.
Bara ett namn är känt i form av Jens Gustafsson, som var på besök i Örnsköldsvik i mitten av maj.
Nu kan SportExpressen avslöja att klubben har en helt annan huvudkandidat.
43-årige Ville Nieminen, senast i finska Pelicans, och som spelare välmeriterad. Han blev Stanley Cup-mästare 2001 med Modoikonen Peter Forsberg.

Trots att kalendern anger slutet av maj månad så har Modo ännu inte kommit till skott när det gäller rekryteringen av en ny huvudtränare.
Efter en segdragen process med Björn Hellkvist, som till slut hamnade i Leksand har sportchef Fredrik Glader, tillsammans med VD Johan Widebro scannat av marknaden efter en ny tränare.
Man fastnade tidigt för Jens Gustafsson, som jobbat med Björn Hellkvist, och utgångstanken är att man då kunde fortsätta spela på samma sätt.
Det har dock varit tyst.
Anledningen är att Modoledningen fått upp ögonen för ett annat namn, och enligt vad SportExpressen erfar har man även träffat Ville Nieminen, som jobbat som tränare hemma i Finland de senaste fem säsongerna.
Han är Modoledningens huvudspår, enligt välinformerade källor.
För en tid sedan så träffades man, och det blev en kemi direkt.
Dessutom har Nieminen, innan man träffades fått goda vitsord från bland annat Peter Forsberg, som spelade med Ville Nieminen i Colorado. Man blev tillsammans Stanley Cup-mästare 2001.

Modo är just nu i slutfasen av sin process att rekrytera en ny tränare.
Ville Nieminen har ett färdigt kontraktsförslag på bordet och ska under helgen fundera på det.
Som spelare var 43-åringen en stark karaktär och han har erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan med kvalspel upp till SHL med både Malmö Redhawks och Örebro Hockey.
Ironiskt nog så tiden i Örebro samtidigt som Jens Gustafsson var tränare i klubben. Nu kan Nieminen bli den som blåser Gustafsson på jobbet.
Senaste två säsongerna har Nieminen varit tränare för finska Pelicans Lahti, men i november fick han sparken från klubben, och har sedan dess stått utan tränaruppdrag.

Modos sportchef Fredrik Glader har avböjt att kommentera uppgifterna, och hänvisar bara till att processen pågår.