Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kommer tillbaka – efter förbjudna flytten

Foto: Bildbyrån

I januari 2019 kom det fram att Tingsrydfostrade Hannes Johansson skrivit på för rivalen Karlskrona HK inför säsongen därpå.
Det utmynnade i att flytten ägde rum redan under den säsongen.
Men nu har kontraktet gått ut, och idag står det klart att Johansson återvänder till moderföreningen.
– Jag har förstått att övergången kanske inte blev på bästa sätt, säger Tingsryds tränare Magnus Bogren till minhockey.se.

Det blev väldigt uppmärksammat.
Hannes Johansson blev dessutom inte mindre populär hos Tingsrydsfansen sedan han dragit igång en ramsa framför Karlskronas fans när han skrek ”Den som inte hoppar är en Taifare”.
Men nu är det historia, och han återvänder till Tingsryd.
– Jag är medveten om att det finns en situation, ett videoklipp med klacken, som spätt på det hela ytterligare. Jag har full förståelse för att det uppfattades som tråkigt och jag vet att även Hannes själv tycker det och har fått sota för det. Det bästa vi kan göra är att acceptera den ursäkten och gå vidare, kommenterar Bogren till minhockey.

Någon större succé i KHK blev det inte för Johansson.
26-åringen noterades sju poäng på sina 38 matcher.
Men Magnus Bogren värdesätter mycket andra saker hos återvändaren.
– Han har bra karaktär, är allround, kan spela i olika roller och har en stor potential, framför allt offensivt, som han inte fått fram den senaste tiden. Sedan tycker jag att han har en dimension i form av fart som jag tycker att vi saknat, säger Bogren.