Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Förlänger – vill spela SM-final 2022

Foto: Johan Svensson

Linköping har gjort en stark silly season, där klubbens General Manager Niklas ”Pajen” Persson varit en viktig bricka.
Nu väljer han och Linköping att förlänga avtalet.
– Det är utan tvekan så att Niklas är en väldigt viktig person i arbetet mot SM-final våren 2022, säger LHC:s ordförande Roger Ekström.

Persson la skridskorna på hyllan efter kvartsfinalen mot Djurgården 2018. Omgående blev han assisterande GM i Linköping till Fredrik Emwall.
När Linköping och Emwall gick skilda vägar blev Persson ny GM i klubben.
Nu förlänger han avtalet till 2022. Dessutom har man skrivit en option på ytterligare en säsong.
Linköping har dessutom stora planer för de här åren.
SM-final 2022 för laget som missat slutspel under de två senaste säsongerna.
– Att vi väljer att förlänga avtalet med Niklas redan nu är dels för att skapa arbetsro och att ingen av parterna ska gå in i den här säsongen med frågetecken kring nästkommande år. Sen är det så att kontinuitet är en viktig faktor för framgång. Det finns väldigt många exempel på det genom idrottshistorien. Förr i tiden var det spelarna som stod för kontinuiteten, men med ökade möjligheter för spelare att flytta runt i världen så har istället kontinuiteten förflyttats till tränare och sportsligt ansvariga, kommenterar Roger Ekström.

Niklas Persson har värvat flera starka namn inför kommande säsong. Det är främst på centersidan det märks, då man skrivit kontrakt med Markus Ljungh och Oula Palve.
Truppen är i stort sett klar, men ytterligare en forward väntas skriva på innan säsongen drar igång.