Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nästa toppspelare överens med AIK

Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

AIK Hockey storsatsar efter sin svaga säsong då man slutade sist.
Stjärnspelarna avlöser varandra.
Nu är nästa tunga namn överens med klubben.
Enligt uppgifter till SportExpressen är Anton Karlsson, som gått upp två gånger i SHL med Leksand, muntligt överens med klubben.

Det var efter Leksands uppgång den 5 april 2019, som det stod klart att Anton Karlsson inte följde med klubben upp i SHL.
Istället har Anton Karlsson haft en bra säsong i Österrike med Villacher.
Ambitionen från början har varit att satsa på att spela vidare i EBEL. Karlsson har haft ett välbetalt kontrakt med fina förmåner för sin familj, och har levererat och blivit ett respekterat namn i ligan.
Men med tanke på läget i världen och inte minst ute i Europa, så har Karlsson nu säkrat upp en bra möjlighet i Sverige, då lönerna i Österrike väntas sjunka drastiskt och klubbarna har för närvarande stopp för att skriva nya kontrakt.
Flera källor bekräftar att Karlsson är överens med AIK i HockeyAllsvenskan.

AIK Hockey har ett riktigt stjärnbygge på gång inför nästa säsong.
På forwardsidan har man lyft in återvändarna Fredric Weigel, Anton Holm och Nicklas Heinerö.
SportExpressen har tidigare berättat att man HV-centern Johan Johnsson har varit nära klubben. Enligt uppgift är han i allra högsta grad fortfarande aktuell för klubben.
På backsidan sa sportchef Anders Gozzi i en intervju på klubbens hemsida att klubben spikat backsidan. Detta trots sju backar är presenterade officiellt. Man brukar inleda på åtta.
Dennis Fröland från BIK Karlskoga är också klar för klubben. Uppgifter säger att det handlar om ett kontrakt som börjar gälla först senare och därför har presentationen dröjt.

Anton Karlsson, 23, har trots sin relativt låga ålder redan varit med om mycket i sin karriär. Det har blivit SHL-spel med Frölunda och Skellefteå.
Han har spelat allsvensk hockey i Mora, BIK Karlskoga, Oskarshamn och Leksand. Hos de sistnämnda har han varit med om att gå upp i SHL vid två tillfällen.
Senaste säsongen har han tillbringat i Österrike hos Villacher, där det blev 34 poäng på 48 matcher.