Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Högaktuell för jobbet som ny Modotränare

Jens Gustafsson.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Modos jakt på tränare går vidare.
Anders Burström fanns med i bilden, men han blev ny assisterande tränare i Frölunda.
Nu är siktet inställt på en annan tränare.
Jens Gustafsson, till vardags assisterande tränare i Graz, ska enligt SportExpressens källor ha träffat Modos ledning under veckan.
– Jag kommenterar inga namn över huvudtaget, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Gustafsson har jobbat för Graz de senaste två säsongerna som assisterande tränare.
Innan dess var han assisterande tränare till Björn Hellkvist.
Tidigare under karriären har Gustafsson varit tränare i Örebro i olika former och vad gäller huvudtränaruppdrag så var han tränare för Borås allsvenska lag 2009-2011.

Tanken om Jens Gustafsson får jobbet är att han leder laget i ett tajt team med Pär Styf, som redan har kontrakt och Urban Omark, som idag jobbar som scout och individuell tränare i klubben.
Uppgiftslämnare säger att Gustafsson och Modo träffades i Örnsköldsvik den här veckan och att han djupintervjuades av sportchef Fredrik Glader och VD:n Johan Widebro.
Kontakten ska ha funnits en längre tid och blev intensiv i samband med att Björn Hellkvist lämnade sitt uppdrag i slutet av april.
– Det finns inte så mycket att säga. Vi jobbar för att hitta en tränare och jag kommenterar inte något namn i dagsläget, säger Fredrik Glader.

46-åringen har avtal med Graz även över den kommande säsongen. Men det svåra ekonomiska läget för EBEL-klubbarna gör att samtliga spelare och ledare har rätt att bryta sina avtal för kontrakt utomlands, då det inte är säkert att klubbarna kommer kunna hålla de ekonomiska ramarna i avtalen som skrivits.

Jens Gustafsson har sökts för en kommentar, med inte varit tillgänglig.