Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Spelarna som fick lämna

Foto: Bildbyrån

Sex spelare från förra säsongens Malmötrupp har ännu inte presenterats för nya klubbar.
Det är egentligen bara kring en spelare det finns ett konkret rykte om var framtiden tar vägen.
Kring övriga är det förvånansvärt tyst.
Så här ser läget ut.

NIKLAS ARELL, BACK
Är kvar i Malmö och tränar på egen hand med några tidigare lagkompisar. Enligt Kvällspostens uppgifter letar han ett jobb i Tyskland främst, men jobben i DEL är svåra att komma åt i dessa tider. Satt på ett fint kontrakt i Malmö. En av spelarna som kan hamna i stort sett var som helst.

JESPER JENSEN, FORWARD
En mycket oviss framtid. Har kommit upp i ålder (33) och har haft en ganska lång karriär i SHL nu. Skulle kunna vara aktuell för att leda ett bra allsvenskt lag och och kanske skulle en flytt hem till Danmark kunna vara aktuell.
Har kvaliteter i sig, men har inte alls visat det de senaste åren.

HENRIK HETTA, FORWARD
Slitvarg med hög arbetskapacitet. Fem raka år i SHL nu, men produktionen har inte lossnat. Det finns där, på allsvensk nivå. Är kvar i Malmö och tränar. Lär vara öppen för allt. Har viskats om Finland, då han hade passat bra där. Men något kontrakt finns inte på bordet och han avvaktar.

FREDRIK STORM, FORWARD
Har gjort klart med KHL-laget Dinamo Riga, men har inte presenterats. Är kvar i Malmö, då hans sambo är tyska och länderna har varit stängda. Oklart varför presentationen har dröjt, men kan ha med ekonomi i rådande läge att göra.

MATIAS MYTTYNEN, FORWARD
Drogs med en skada hela säsongen, trots detta så levererade han rätt fint. Borde inte få några större problem att få jobb. Kanske dags för att jobb i den inhemska ligan i Finland, där han gjorde bra avtryck med Kalpa fram till våren 2017.

MAX GÖRTZ, FORWARD
Är öppen för allt just nu. Är kvitt allt som höll honom borta och har hamnat i facket av ”mellanspelare” som är de som har problem att få jobb just nu. I grunden anses han vara en toppspelare, men har varit ojämn i Malmö. Kan hamna i SHL, kan hamna i Europa någonstans.