Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Vill plocka med sig Bartosak

Patrik Bartosak.Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Björn Hellkvist gör ingen hemlighet av att han gärna tränar Leksand nästa säsong.
Igår kunde SportExpressen berätta att Leksand vill göra sig av med målvakten Janne Juvonen trots att finländaren har kontrakt.
Ny målvakt kan bli MoDos tjeckiske stjärnmålvakt Patrik Bartosak.
Enligt säkra källor har Hellkvist skickat ett önskemål till Leksands klubbledning om att försöka värva honom.

MoDo gjorde en storvärvning i slutet av förra säsongen när man lyckades värva tjecken Patrik Bartosak, som spelade VM för Tjeckien våren innan.
Efter en hel säsong av målvaktsjakt så lyckades man till slut landa in Bartosak.
En målvakt som tidigt hyllades av Hellkvist och som fick förtroende när MoDo gick in i den allsvenska finalen mot Björklöven.
När man vann match 1 i Umeå så var det till stora delar Bartosaks förtjänst, med flera avgörande räddningar.

Till kommande säsong är tjecken kontraktslös.
Det är ingen hemlighet att han trivdes i Örnsköldsvik och MoDo vill också behålla sin målvakt, trots att det väntar ännu en säsong i HockeyAllsvenskan, efter det snöpliga slutet med avbruten säsong.
Men konkurrens saknas inte om tjeckens signatur.
Flera källor som SportExpressen varit i kontakt med har samma uppgifter. Björn Hellkvist vill ha Patrik Bartosak till Leksand.
Hellkvist har inte gjort någon hemlighet av att han vill träna Leksand, trots att han nyligen skrev treårskontrakt med MoDo.
Nu vill han alltså även att klubben värvar Bartosak.

Men det återstår knutar att lösa för att allting ska bli verklighet.
Dels måste det komma en lösning på affären mellan Leksand och MoDo där Örnsköldsviksklubben säger blankt nej till Hellkvist och Leksand om att släppa sin tränare.
Dessutom gillade Patrik Bartosak MoDo och den möjligheten han gavs där. Det har tidigare viskats om att klubben haft stora möjligheter att förlänga hans kontrakt.
Med tanke på den goda relationen så kvarstår den möjligheten. Men nu finns det alltså skarp konkurrens då Hellkvist gärna ser Bartosak som Leksandsmålvakt om han blir klubbens nya huvudtränare.