Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Målvaktstalangen får allsvensk rutin

Calle Clang.Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

I 02:an Calle Clang har Rögle en riktig toppmålvakt om han förvaltar talangen väl, inom ett antal år.
Första steget för att anpassa sig till seniorhockeyn blir att Clang nu lånas ut till allsvenska Kristianstad där han blir en av två målvakter.
– Calle är en av landets största talanger och vi tycker att KIK kommer att vara en hög och bra nivå för honom att komma in i seniorhockeyn, säger Rögles målvaktstränare Magnus Wennström.

Clang, som spelat i samtliga juniorlandslag så här långt var också målvakt när Skåne vann TV-pucken med 02:orna hösten 2017.
Efter en stark J20-säsong med Rögle och två år kvar som junior, varav den första som A-junior så väntar nu spel i HockeyAllsvenskan.
– Jag valde Kristianstad för att det känns som en bra miljö att utvecklas i och jag fick en väldigt fin känsla av föreningen när jag var där förra försäsongen och spelade en match. Det jag vet om Kristianstad är att de gjorde sin första säsong i allsvenskan förra året annars är det inte så mycket, säger Clang.

Calle Clang, som ursprungligen kommer från Olofström i Blekinge värvades till Rögle i samband med intaget till Hockeygymnasium.
Nu fortsätter Rögles fina samarbete med Kristianstad, och ännu en ung spelare får chansen att spela seniorhockey på allsvensk nivå.
– Vi är väldigt glada att få låna in av landets mest talangfulla målvakter och dessutom visar detta återigen vilket utmärkt samarbete vi har med Rögle, säger Kristianstads sportchef Christian Falk.