Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

AIK vill värva Jonas Gustavsson

Foto: Björn Tilly / Bildbyrån

AIK Hockeys nysatsning har knappast undgått någon.
Etablerade backar och forwards är på ingång i truppen, men klubben har inte bekräftat någon värvning så här långt.
På målvaktssidan har man gjort klart med Väsbys Edvin Olofsson, men vill ha en mer etablerad målvakt sidan om.
Kontakt är nu tagen med en riktig toppmålvakt.
Tidigare AIK-målvakten Jonas Gustafsson, som har ett kontrakt med Linköping är AIK:s drömvärvning.

Jonas Gustavsson fick sitt genombrott i AIK när han kom upp från klubbens J20-lag först i division 1 och sedan också i HockeyAllsvenskan.
Han värvades sedan till Färjestad och blev då ”Monstret” som var med och tog SM-guld med Färjestad 2009.
Åtta säsonger senare med NHL och AHL-spel var det Linköping som vann kampen om hans signatur 2017.
Nästa säsong har Gustavsson kontrakt i Linköping.
Men det finns en klausul i kontraktet.
Enligt uppgifter till SportExpressen har Jonas Gustavsson möjlighet att bryta kontraktet för andra uppdrag, fram till ett visst datum.
Den klausulen kan fortfarande aktiveras.
AIK Hockey, som gör en ordentlig nysatsning är väl medvetna om detta, och en förfrågan, samt ett bud är skickat till Jonas Gustavsson och hans agent Pär Larsson.
Enligt källor till SportExpressen kan Gustavsson tänka sig allsvenskt spel, men bara i AIK. Men i dagsläget är parterna inte ens nära varandra.
AIK Hockey menar dock allvar, och gör allt man kan för att värva hem 35-åringen och vill då värva honom över ett antal säsonger.

I podden Sanny & Svensson avslöjades under morgonen även att AIK är på jakt efter norske backen Christian Kåsastul från Frisk Asker.
SportExpressen har tidigare också berättat att man är på jakt efter BIK Karlskogas back Dennis Fröland. Uppgiftslämnare säger att Fröland nu är klar för klubben.

Gustavssons agent Pär Larsson och AIK:s ordförande Johan Palmgren har sökts för en kommentar när det gäller klubbens intresse för Jonas Gustavsson, utan framgång.