Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Flera kloka Forsbergbeslut

Fredrik Forsberg.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Under ett par olika säsonger har Fredrik Forsberg testat på SHL-spel hemma i Leksand.
Båda gångerna har han inte ansetts hålla måttet, utan det har blivit antingen J20-spel eller spel i HockeyAllsvenskan.
Nu har Forsberg fått leverera stadigt under två och en halv säsong i Karlskoga, och idag presenterades han som nyförvärv i HV71.
23-åringen bör vara mogen för det nu.

När man tänker på Forsberg och hans tidigare spel i SHL så har jag ofta tänkt att han inte hållit måttet där. Vad man glömmer bort är att han vid samtliga tillfällen varit väldigt ung när han fått prova på spel i högstaligan.
Sista gången var 2016/2017 och det var första året som senior.
Dessutom med stor press hemma i Leksand.
Att lämna just Leksand var det bästa han kunde göra. Att få blomstra i en annan miljö, att få ha lite roligt i Karlskoga ett antal säsonger, har varit ett bra beslut.
Ett precis lika bra beslut var det av Forsberg att stanna efter förra säsongen och vara ännu bättre denna säsongen. Därför snittade han också över en poäng per match, varav 32 av poängen var mål. Det inger onekligen respekt.

Han har alltså radat upp kloka beslut.
Jag tror även beslutet att välja HV71 blir ett bra beslut. Med vetskapen om att lagkamraten Jesper Kokkonen också ska dit, samt att HV värvat exempelvis Victor Ejdsell och nyttjat hans offensiva kraft direkt in SHL, så tror jag man kommer göra det här också.
Forsberg ska nyttjas för sitt fina skott i powerplay och inte hamna i någon undanskymd roll långt ner i laget. Det finns garanterat en tanke bakom detta.
Innebär det också att HV71 räknar med att Linus Sandin lämnar för större uppdrag? Så kan det mycket väl vara.
I så fall är Fredrik Forsberg en riktigt bra ersättare.
Dessutom: Han är bara 23 år. Givetvis kommer han utvecklas ännu mer, och nu finns det dessutom självförtroende och mognad i honom.
Till skillnad mot de tidigare försöken i SHL.