Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Gillar värvningen – men ingen given succé

Jonathan Johnson.Foto: Anders Forngren / BILDBYRÅN

Jonathan Johnson har gjort sitt val.
Skellefteå AIK blir hans klubbval de kommande två åren.
Det finns mycket jag gillar med det här, men för den sakens skull är det inte givet med succé.

Till att börja med så tyckte jag tämligen omgående det stod rätt klart att Johnson inte skulle välja att gå tillbaka till Frölunda.
Konkurrensen på centersidan är helt enkelt alldeles för stor, och när man kommer från en underliggande serie, och från en roll som förstacenter, och lagets stora offensiva kraft som Johnson varit i MoDo, så är det en sådan roll man ska få.
Det är jag övertygad om att Skellefteå kan ge Jonathan Johnson.

Något som även tilltalar mig ordentligt är att Skellefteå återigen är inne på den linjen som gjorde laget framgångsrika.
Svenska, unga, utvecklingsbara spelare.
Det öppnar upp för starka kryddor, som man kan lasta på ordentligt i lönekuvertet till.
Men framför allt så är det just unga, svenska spelare, med stark utveckling i, så är den stora stommen i laget.
Jag är rätt säker på att Erik Forssell gör allt som står i hans makt för att laget ska undvika att fyllas av spelare som Juhamatti Aaltonen och Tom Pyatt som har sin bästa tid bakom sig.
Det ska finnas ett driv på varje träning. Alla spelare ska vilja någonstans i sin karriär.
Och de som kanske har Skellefteå som sin slutdestination ska ha driv ändå på grund av andra saker, som att vilja vinna något.
Sådant som lär driva Jocke Lindström och Oscar Möller.
Sådant som drev Forssell själv.

Nu består Skellefteås centerlinje av Jonathan Johnson, Andreas Wingerli, Jacob Olofsson, Linus Lindström och Albin Sundsvik. Några kan spela som ytterforward också.
Det finns rätt mycket fördelar.
# Alla spelare vill bli bättre. Det finns en stor talang.
# Det är troligen SHL:s billigaste centersida.
# En slagkraftig centersida, redan nu.

Dessutom tycker jag inte man ska underskatta det faktum att klubbarna i SHL inte riktigt har hundra koll, med tanke på världsläget med coronaviruset, på vad man har att förhålla sig till ekonomiskt.
Ändå har Skellefteå satt en bra centersida, som man kan gå med oavsett vilket.
Skulle det sedan visa sig att man kanske varit lite väl naiva, när vi väl kommit igång senare, så finns det utrymme för att förstärka.
Även om det känns spännande att värva HockeyAllsvenskans poängligavinnare, den bästa någonsin, så ska man ha klart för sig att ingen succé är given.
Jonathan Johnson har haft ett fantastiskt stäm i kedjan med Adam Tambellini och Patrik Karlkvist, och många poäng har kommit av ”bara farten” om man får överdriva lite.
Nu ska han hitta ny kemi, han ska möta bättre spelare, och pressen är någonting helt annat än vad han gick in i den här säsongen med.
Om han är Skellefteås uttalade toppcenter så kommer en kravbild på att göra absolut minst 30-35 poäng.
Johnson har gjort de poängen ett par säsongen i HockeyAllsvenskan, men innan den här säsongen då allt exploderat, så är bästa noteringen 39 poäng på HA-nivå.