Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Skellefteå har satt sig i en knepig sits

Foto: Bildbyrån

Skellefteå var på tränarjakt och fick nej från bland annat tidigare Frölundatränaren Johan Lundskog.
Skellefteå erbjöd sedan nuvarande tränaren Tommy Samuelsson en möjlighet till förlängning.
Men nu tackar Tommy Samuelsson nej.
Detta innebär att Skellefteå är tillbaka till ruta 1 och har satt sig i en knepig sits.
Ingen katastrof, men knappast optimalt.

Tränarfrågan är någonting som varje klubb vill ha klart med så tidigt som möjligt. Så även Skellefteå.
Tanken är att klubben vill föryngra och hitta något spännande namn, som man kan jobba med på lång sikt. Det hade man hittat i Davos assisterande tränare Johan Lundskog, som vunnit SM-guld med Frölunda.
Men Lundskog tackade nej för ett tag sedan enligt SportExpressens uppgifter.
I förra veckan skrev både Aftonbladet och Norran om att Skellefteå erbjöd Tommy Samuelsson ett förslag att fortsätta. Idag går Skellefteå ut med att man skiljs åt efter säsongen.
Absolut ingen dramatik i det. Kontraktet går ut, och man är överens om att gå skilda vägar, fast efter säsongen.

Men för Skellefteå blir det nu att gå tillbaka i processen. Ett ja från Tommy och frågan hade varit stängd för ett eller två år.
Dessutom hade nog Skellefteå varit ganska bekväma i det, med tanke på att Samuelsson lotsat laget upp till en andraplats i tabellen den senaste månaden, trots att man egentligen försämrat sitt lag på pappret jämfört med hur man startade säsongen.
Vem ska leda Skellefteå?
Ska man göra ett försök att ringa upp gamla guldmakaren Hans Wallson? Eller ska man vara iskalla och fortsätta söka efter ett yngre, mer oerfaret namn, som man kan bygga med på flera säsonger?
Skellefteås ledning vill säkerligen hitta en lösning som lutar åt det sistnämnda, men hur lätt är det att hitta en sådan tränare så här års?
Det mest spännande namnet av de yngre som finns i HockeyAllsvenskan är nog Västerås Thomas Paananen, men han har kontrakt med VIK och vill förmodligen skaffa sig ännu mer erfarenhet på den nivån, plus att Västerås inte gått lika bra den här säsongen som tidigare.

Skellefteå kommer givetvis lösa det här, men det går inte att blunda för att man är tillbaka till ruta 1 och att man satt sig i en något knepig sits.