Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Tobias Ekberg klar för Djurgården

Tobias Ekberg.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Tobias Ekberg drog ut på tiden med Malmö Redhawks bud.
Då drog Patrik Sylvegård tillbaka sitt bud, och enligt källor för Ekberg klar för Djurgården till nästa säsong.

Redan under januari kunde Kvällsposten berätta att Malmö givit ett bud, och att Djurgården också var med i leken.
Men Ekbergs svar har dröjt.
Nu har Ekberg, enligt uppgift bestämt sig.
Det blir en flytt till Stockholm den kommande säsongen.
– Jag har fullt fokus på det som är kvar nu. Ska jag åka runt och tänka på framtiden, då är man inte i nuet, sa Ekberg efter en match i slutet av januari.
Därför har han också fattat beslutet att bestämma var han ska spela den kommande säsongen. I Djurgården finns det några luckor på backsidan att fylla för 26-åringen.

Situationen med Malmö har varit lite speciell. Först erbjöd Malmö ett avtalsförslag. Men det drog Ekberg och hans agent ut på.
Då drog Malmö tillbaka budet för att de inte fick något svar.
Så det har utmynnat i någon form av ömsesidigt beslut att han inte spelar kvar i klubben nästa säsong.
Detta vet samtliga parter om.
Därefter har Ekberg tagit beslutet att tacka ja till Djurgårdens bud för nästa säsong.

I Malmö ingår Tobias Ekberg just nu i första backparet med Adam Ollas Mattsson, och är en viktig kugge i laget.
Malmö har redan sju backar klara för nästa säsong.
Adam Ollas Mattsson, Matias Lassen, Jesper Jensen Aabo, Helge Grans, Malte Setkov och Linus Cronholm har kontrakt från befintlig trupp.
Kvällsposten kunde för ett par veckor sedan även avslöja att Markus Lauridsen från HV71 är klar för klubben, vilket gör att man nu sitter med sju backar på kontrakt. Dessutom väntas 03:an, Anton Olsson knacka på dörren ytterligare.
På den sista backplatsen ser det nu ut som att Malmö har is i magen. Det finns ett antal namn man bollar. Linköpings Eddie Larsson är ett namn, Jokerits Oliver Lauridsen är ett annat.
Men med relativt lite ekonomiska resurser lagda på backsidan, så kan man förmodligen lägga ganska mycket krut på den backplatsen som återstår att fylla.

När det gäller Djurgårdens backar har man Tom Nilsson, Robin Norell, Marcus Högström, Simon Johansson och Jesper Pettersson under avtal för nästa säsong.
Med Ekberg in får man en allroundback, med ett par års erfarenhet av SHL, som fortfarande har en hel del potential i sig. Dessutom är det en möjlig back att använda i både powerplay och boxplay.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson har sökts för en kommentar.