Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Förändringar kan ske i Linköping

Jonas Gustavsson och Jacob Johansson.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Linköping har två målvakter under kontrakt i Jonas Gustavsson och Jacob Johansson, över nästa säsong.
Ändå kan det ske en rockad.
Enligt uppgifter till SportExpressen kan det bli så att Jacob Johansson lämnar för att få mer speltid och Jonas Gustavsson har en klausul i sitt kontrakt, som gör att hans status inte är helt klar.
– Det är möjligt att någon av målvakterna ser över sin situation, men från vår sida har vi två målvakter på kontrakt, säger Linköpings General Manager, Niklas Persson.

Jacob Johansson har under ett antal säsonger fått stå i skuggan av tidigare stormålvakten Jonas Gustavsson. Så ser situationen ut att bli även den kommande säsongen, åtminstone på pappret.
Källor avslöjar att Jacob Johansson och hans agent överväger att bryta kontraktet för att hitta en klubb med betydligt mer framtid.
Dessutom har Jonas Gustavsson en klausul i sitt kontrakt som gör att hans status är osäker.
– Jonas har en out, och om Jacob vill någonting annat så är det ingenting jag vet eller tänker kommentera, säger Niklas Persson.
– Men det är möjligt att de ser över sin situation. Vi har koll på marknaden och har beredskap, men det är ingenting som finns på mitt bord idag, fortsätter Persson.

Jonas Gustavsson värvades till Linköping när han valde att återvända till Sverige 2017.
Då fanns redan Jacob Johansson i klubben, men under de här säsongerna har han stått i skuggan av Jonas Gustavsson. Därför ser han över sina alternativ.