Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kan förändra i laget inför Linköping

Peter Andersson.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Efter att Malmö Redhawks gjorde en mindre bra match mot HV71 i lördags kan det bli tal om att göra vissa justeringar i laget.
Både bland backparen och kedjorna.
Men för Peter Andersson handlar det också mycket om att hitta en bra känsla inför det som kommer efter serien.
– Har man spelat bra fram till slutspelet börjar kommer man ha en bra chans att gå vidare, säger han.

Malmö har hamnat i ett riktigt mellanmjölksläge.
Det är långt ner för att missa slutspelet, och det är långt upp till en topp sex-plats.
Peter Andersson är medveten om detta, men kommer självklart gå för topp sex, men oavsett vilket, så tycker han det är viktigt att laget går in i slutspel med ett bra självförtroende och bra spel.
– Oavsett var man hamnar så vill vi ha en bra känsla. Tar vi oss till topp sex, så kommer vi definitivt att ha gjort någonting bra, men blir vi sjua, åtta, nia eller tia, så vill vi ha med oss en bra känsla.

Hur ska ni få den känslan?
– Att ha energi och fokus, Det har vi pratat om nu på morgonen att det är så jämt i denna serien, så nu gäller det att vi pushar varandra och ger energi, för då har man bra chans i alla matcher. Så pass jämt är det, säger Peter Andersson, som lyfter fram de två minuterna i fem mot tre som kanske hade varit annorlunda om laget haft en annan energinivå.
– Då kanske vi smäller dit den.

På träningen idag var det samma spelare som tränade, som spelade i lördags.
Allt pekar på att samma spelare får chansen imorgon.
Men Andersson öppnar ändå upp för att det kan formeras annorlunda.
– Det kan nog bli förändringar i backpar och kedjor, säger han.

Linköping?
– Känslan är målsnålt. Det har väl varit tre kryss och tre straffomgångar. Men då kommer vi in på det med fokus och energi. Har vi det kommer vi göra en bra match och då har vi en bra chans. Vi är i bra fas, och bra form. Det ska vi nyttja, säger Redhawkstränaren.