Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Simon Åkerström tillbaka i Sverige

Simon Åkerström.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Västerås sportchef Patrik Zetterberg stärker upp laget inför slutdelen av säsongen.
Simon Åkerström, senast i finska Ässät är klar för klubben, som därmed får in en spelare som presterat på hög nivå i HockeyAllsvenskan tidigare.
– Han blev klar i elfte timmen, som det så ofta blir. Till slut gick det att lösa, säger sportchef Patrik Zetterberg.

Åkerström lämnade efter förra säsongen Björklöven för finska högstaligan, när han producerat fina 26 poäng från backplats.
– En spelare jag följt under några år. Dels för att jag spelat ihop med hans pappa, det blir andra generationen Åkerström i VIK. Simon gjorde det fantastiskt bra förra säsongen i Björklöven, och blev klar för Ässät i Finland tidigt. Där har istiden blivit mindre på slutet, vilket har gjort att den här möjligheten dök upp för oss, säger Patrik Zetterberg.

Västerås stärker upp med Åkerström omgående, men han kommer att spela för Västerås även kommande säsong.
– En spelare som kommer att göra oss bättre, det är jag helt övertygad om. Det är bara att kolla på förra säsongen och poängen han gjorde. Det är en bra back på allsvensk nivå vi får in, säger Zetterberg.