Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Redhawks tredje raka trots svag start

Redhawks vann mot Djurgården.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Det var ingen bra start på matchen för Malmö Redhawks del hemma mot Djurgården.
Bortalaget ledde skotten stort och tog också ledningen genom Michael Haga, men Malmö Redhawks hårda arbete in i matchen var starkt, och man var effektiva.
Det gav tredje raka segern, och till slut blev den väldigt trygg.

När Michael Haga, via ett ganska läckert mål gjorde 0-1, med en stor portion av bollkänsla, såg det ut som att Malmö Redhawks skulle få en rejält tuff kväll.
Då var skotten 8-0 till Djurgården.
Men efter det hände något.
Och Redhawks var effektiva, som kan behövas ibland.
1-1 kom på matchens andra skott, och när Johan Olofsson gjorde 3-1 var det på lagets åttonde skott.
Sedan kontrollerade man faktiskt detta på ett väldigt bra sätt. Fem mål på 24 skott är en bra effektivitet, men i ärlighetens namn var inte Djurgården särskilt bra.
Efter en riktigt bra kurva för Stockholmarna den senaste tiden, kom man ner till Malmö och skapade inte speciellt många målchanser.

Viktigt för Redhawks del var att man fick en bra match från förstakedjan.
Tyckte de hade en relativt svag match mot Oskarshamn. Nu fick Adam Brodecki göra både mål och poäng. Dessutom tycker jag Händemark hittade en bra nivå igen. En nivå som han skämt bort Malmöfansen med i många matcher under denna vintern.
Dessutom var Oscar Alsenfelt riktigt gedigen.
Lars Volden är en bra backup, men Oscar Alsenfelt är två hyllor upp i sortimentet. Det släpps extremt lite returer och han ger hela laget en trygghet.

För två säsonger sedan var Johan Olofsson målkung i Malmö. Sedan har han haft ganska tröga starter på sina säsonger. Nu har han verkligen hittat ett flyt igen.
Det var tredje raka matchen han satte dit en balja. Hans 3-1-mål visar trots allt vilka små marginaler det är i den här sporten.
Fem sekunder före hans friläge hade Dick Axelsson haft ett friläge mot Oscar Alsenfelt, som Alsenfelt räddade. Direkt efter kontrade Redhawks in 3-1.
Efter det reste sig Djurgården inte, och känslan var att Malmö hade total kontroll.

Malmö – Djurgården 5-1
0-1 09.29 Michael Haga (Johansson, Axelsson)
1-1 14.20 Fredrik Händemark (Ollas Mattsson, Brodecki)
2-1 23.02 Adam Brodecki (Utan assist)
3-1 27.04 Johan Olofsson (Ollas Mattsson, Alsenfelt)
4-1 53.54 Carl Persson (Storm, Arell)
5-1 59.22 Axel Wemmenborn (Händemark, Ekberg)
Publik: 6234