Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Oskarshamn ett bättre lag än Leksand

200213 Oskarshamns Markus Modigs och Malmö Redhawks Jesper Jensen Aabo under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Malmö den 13 februari 2020 i Oskarshamn.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Kvalet till SHL börjar om lite mer än en månad.
Under tisdagen och torsdagen har jag sett de två troliga lagen spela på hemmaplan mot samma motstånd i Malmö Redhawks.
En snabb analys: Lag 13, Oskarshamn är ett bättre och jobbigare lag, än lag 14, Leksand.
Men glöm inte: Det gäller att vara bäst i slutet av mars och början av april för de här lagen.

Malmö hade en jobbig kväll i Oskarshamn. Trots att man inledde klart starkare än senast man var här, så blev det ändå en jobbig match, där hemmalaget vaskade fram massor av målchanser.
Hela 34 skott fick Oskarshamn iväg till slut, och man låg verkligen på Malmöspelarna över hela banan. Ett klart jobbigare lag att möta än Leksand, som mer går och väntar ut sina motståndare.
Rätt intressant att jämföra de båda lagen, när de spelat på hemmaplan, mot exakt samma motstånd inom loppet av tre dagar.
Känslan i Leksand var att Malmö dikterade villkoren helt. Det gjorde man absolut inte ikväll.
Starkt då att få med sig två poäng, för bättre än så här måste man kunna. Det görs alldeles för enkla misstag, som ger hemmalaget ett par riktigt skarpa chanser.

Nu är det givetvis inte här och nu i februari som det ska avgöras mellan bottenlagen och de allsvenska topplagen som ska ställas mot dessa i kvalspel (Ja, det kommer bli Oskarshamn och Leksand som kvalar), utan det är först om cirka 40 dagar det gäller att vara som bäst.
Jag är dock ganska övertygad om att inget allsvenskt lag rubbar Oskarshamn om man orkar spela så här i en matchserie mot ett allsvenskt lag.

Oskarshamn – Malmö 3-4 efter straffar
0-1 06.00 Frederik Storm (Myttynen, Arell)
0-2 22.49 Johan Olofsson (Aabo, Forsberg)
1-2 23.18 Johannes Salmonsson (Nilsson, Palmberg)
2-2 23.52 Nicklas Heinerö (Engström)
2-3 31.44 Emil Sylvegård (Utan assist)
3-3 46.41 Johannes Salmonsson (Despres, Palmberg)
3-4 65.00 Matias Myttynen (Avgörande straff)
Publik: 2913