Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

IKO lånar ut back till HockeyAllsvenskan

Pontus Näsén lånas ut.Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Oskarshamnsbacken Pontus Näsén är tillbaka från skada.
Då lånas han omgående ut till allsvenska Mora.
– Då vi har Tomas Skogs skadad och inte riktigt vet när han kommer tillbaka så vill vi stärka upp på backsidan inför avslutningen av säsongen, säger klubbchef Peter Hermodsson.

Näsén kom till Oskarshamn från Vimmerby i Hockeyettan inför säsongen och fick stanna kvar trots att han klev upp två divisioner.
Nu väntar därför allsvenskt spel för Mora, som gått som en raket under den senaste tiden.
– Vi är jätteglada att vi får möjligheten att låna Pontus som har tagit enorma kliv de senaste säsongerna. Att han redan känner till klubben och Mora är förstås också ett plus, säger Hermodsson.

Näsén är från Orsa, och har spelat juniorhockey i MIK. Nu kommer han få en förmodat stor roll under resten av denna säsongen, innan han på allvar ska försöka etablera sig som en SHL-back i Oskarshamn under kommande säsong.
– Pontus har kontrakt med IK Oskarshamn även nästa säsong och för att han ska kunna få mycket speltid nu låter vi honom avsluta säsongen 19/20 i Mora IK. En bra lösning för alla parter, säger sportchef Daniel Stolt.