Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Värvar backstjärna från konkurrenten

Markus Lauridsen.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

HV71:s backstjärna Markus Lauridsen är förlorad för klubben.
Enligt vad Kvällsposten erfar är den danske landslagsbacken på väg att byta SHL-klubb, och det är Malmö Redhawks som är överens med Lauridsen.
Klubben har dessutom gjort en skarp förfrågan om att värva hans äldre bror, Oliver Lauridsen, som spelat i finska KHL-klubben Jokerit de fyra senaste säsongerna.
– Bra spelare, men vad som är aktuellt för nästa säsong kan jag inte uttala mig om nu, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Malmö väntas inte göra några större förändringar på backsidan. Däremot finns det ett antal luckor att fylla i truppen.
Backarna Niklas Arell, Marcus Björk och Tobias Ekberg har utgående kontrakt, och Kvällsposten har tidigare avslöjat att Tobias Ekberg kan hamna i Djurgården nästa säsong, då man utmanat Malmö rejält och lagt ett högre bud.
Nu ser man därför över backsidan.
Markus Lauridsen har varit en tongivande back i HV71 den här säsongen, och har gjort 20 poäng, med bland annat en hel del speltid i powerplay.
Tanken är att klubben ska ha Helge Grans, Lauridsen och Jesper Jensen Aabo som sina powerplaybackar under nästa säsong, när Carl-Johan Lerby lämnar för Calgarys organisation.
– Markus Lauridsen har gjort det bra i HV, och känner några av våra spelare, så jag förstår att du gör kopplingen, säger Sylvegård.

Malmö nöjer sig inte där.
För en tid sedan var man i Finland för att scouta spelare för nästa säsong. Bland annat kollade man in när Jokerit spelade en match.
Då träffade man också Oliver Lauridsen erfar Kvällsposten, som har ett utgående kontrakt i KHL.
Man har under flera år velat värva honom, och Sylvegård har aviserat sitt intresse varje gång han haft ett utgående kontrakt.
Nu gör man på nytt en stöt, och det kan locka Oliver Lauridsen att spela med sin yngre bror Markus.
2016 blev Oliver svenska mästare i Frölunda, och skrev därefter på för Jokerit där han nu gjort fyra säsonger.