Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Supertalangen till Södertälje

Jesper Wallstedt.Photo: Johan Löf / BILDBYRÅN

Södertälje förstärker med den målvakt.
Enligt säkra källor till SportExpressen är Luleås supertalang Jesper Wallstedt, klar för klubben.
Klubbarna är helt överens, men det finns ett par detaljer kvar att lösa, innan man kan gå ut med övergången, som kommer handla om ett lån.
Jesper Wallstedt var med U18-truppen som blev världsmästare i våras.

17-åringen, som ursprungligen kommer från Västerås, värvades till Luleå för att gå hockeygymnasium.
Där har han varit i två säsonger nu, och var J18-seriens bästa målvakt förra säsongen. Det gav honom en plats bakom Hugo Alnefelt i U18-VM.
Inför nästa säsongs U20-VM är Wallstedt i allra högsta grad aktuell för att ta en plats i truppen, trots att han när underårig.

Den här säsongen har han haft nästan 93 procent räddningar i J20 Superelit, men han har ännu inte fått chansen i Luleås A-lag med anledning av att man har ett tryggt par i Joel Lassinantti och David Rautio, där man inte drabbats av någon skada.
Nu vill Luleå få speltid för Wallstedt, och Södertälje har sedan man tappade Justin Pogge varit på jakt efter en målvakt till i sin trupp.
Nu har man fått napp i Norrbotten, av en riktigt talangfull målvakt som ska få sina första seniormatcher.
Om det faller väl ut, är det inte otänkbart att Wallstedt är aktuell för att lånas ut under hela nästa säsong för att på det sättet slussas in i Luleås A-lag inför 2021/2022.