Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Gör om avtalet med Peter Andersson

Peter Andersson kommer att lämna.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det slog ner som en blixt från klar himmel när det för en tid sedan kom ut uppgifter om att Peter Andersson, trots två år kvar på kontraktet kunde komma att lämna Malmö.
Faktiskt även för Malmö Redhawks.
Men nu ska saken vara klar. Peter Andersson gör sina sista matcher som huvudtränare för klubben i vår, och det förväntas bli officiellt redan inom kort.
– Jag har ingenting att kommentera i den frågan. När vi har något att säga, kommer vi att berätta det, säger klubbens ordförande Mats Larsson.

Redan under förra året kom det upp rykten om att Peter Andersson var på väg bort. Då med ett år kvar på kontraktet.
Det utmynnade i att Redhawks och Andersson skrev ett nytt kontrakt, som gäller till och med våren 2022.
Enligt Kvällspostens källor träffade Redhawks ledning Peter Andersson under förra veckan för ett möte, där man krävde svar från Andersson.
På det mötet kom båda parter överens om att det var dags att gå vidare, och man omvandlar därför kontraktet till att gälla till den 30 april 2020, istället för två år senare.
– Som jag sa, när vi har något att berätta, så kommer vi att göra det. Men i dagsläget är Peter Andersson vår tränare och skulle det ske förändringar, så kommer vi att berätta det, säger Mats Larsson.

Kvällsposten erfar att man informerat spelartruppen om den kommande förändringen idag på morgonen.
Det innebär att man troligtvis kommer att kommunicera ut det hela inom kort.
Så gjorde man i samband med att assisterande tränaren Martin Filander tackade för sig. Det är inte helt otroligt att man väljer samma lösning för Peter Andersson, för att få slut på spekulationerna.

Att Andersson nu försvinner efter fyra år innebär en förändring. Det ger Redhawks ett läge att hitta en ny tränare, som kan hjälpa klubben att fortsätta ta kliv, som Peter Andersson gjort med stor framgång.
Redan under hösten ska Malmö Redhawks ha känt att man inte var omöjliga för en förändring.
Nu blev det ännu mer aktuellt när Andersson själv också ville gå i den riktningen.
Vem som blir ny tränare? Det är inte klart. Redan 2016 var Patrik Sylvegårds stora spår att värva in dåvarande Luleåtränaren Joakim Fagervall.
Nu har han gjort stora resultat med Björklöven, och är utan jobb till nästa säsong.
Han lär vara en av kandidaterna man jobbar med. Men det ska även finnas andra.
Det kan behövas eftersom Fagervall i alla högsta grad har ett spännande jobb idag med Björklöven, och laget kan vara på väg upp i SHL.
Det blir helt enkelt upp till Patrik Sylvegård att sätta igång ett jobb som kommer vara av högsta prioritet.
Kvällsposten har sedan tidigare berättat att Andreas Lilja ersätter Martin Filander och Jesper Mattsson är redan på kontrakt som assisterande tränare.
Nu kan jobbet börja för att hitta en huvudtränare.