Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Skadefritt Redhawks i viktig match mot Brynäs

Foto: Bildbyrån

Efter en ledig dag, så var Redhawks åter på plats i Malmö Arena för att träna, och nu är handbollen undanstökad, och tre raka hemmamatcher väntar.
Med många viktiga poäng på spel.
– Någonstans är det ju faktiskt inte lönt att titta i en tabell. Vi vet att det är jämt och går in för att vinna våra matcher, säger Peter Andersson.

Sista tredjedelen i SHL är här.
Nu ska det avgöras.
Ska det bli topp sex? Ska man fortsätta hålla till i åttondelsfinalsgänget, eller ska Brynäs rentav spurta om och blåsa Malmö Redhawks på ett slutspel?
Peter Andersson tänker inte på matchens betydelse där Redhawks vid seger kan vara tio poäng för Brynäs, men vi förlust, endast ha fyra poäng att gå på för att hålla sin slutspelsplats intakt.
– Ni får kalla det vad ni vill. Vi pratar sällan om matchens betydelse. Den är här och nu, och vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i.

Men pratar ni inte tabell?
– De flesta har antagligen koll. Ofta är det så jäkla jämt och vi ligger i en region, där det är extremt jämt.

Brynäs vann här sist, och då var det inte någon bra insats från er. Å andra sidan har ni vunnit borta. Nu ska ni mötas i Malmö Arena igen.
– Då gjorde Brynäs oss dåliga. De satte en rejäl press på oss och vi levde inte upp till vårt eget spel. Det började då sakta och trögt. Vi behöver ha drivet och åkviljan, som vi haft de sista matcherna mot Oskarshamn och Frölunda.

Så du känner att ni är på rätt spår?
– Jag tycker vi gjort fem av sex bra perioder de senaste. Vi har drivit bra och och haft bra spelvändningar. Åkstyrkan har verkligen varit bra.

Läget i laget då.
Samtliga spelare var på is idag.
Peter Andersson och hans kolleger ser ut att kunna matcha samma manskap som senast.
– Vi fick en bra spridning på målskyttet mot Oskarshamn. Spelet med puck, har fler varit involverade i, och det börjar ge resultat, det vi tränat på.

Målvakt?
– Vi får se imorgon.