Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Skadefri trupp inför Hovet på lördagen

Peter Andersson.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö får tillbaka samtliga skadade spelare till matchen mot Djurgården.
Under veckan har Emil Sylvegård, Jesper Jensen och Max Görtz åter gått in i träning, och spelar på Hovet under lördagen.
Däremot kommer man att plocka in en ersättare till Konstantin Komarek.
– Det är ingen hemlighet. Om en ska ut, ska vi ha in en. Det jobbar Sylvegård på just nu, säger Peter Andersson efter träningen idag.

Laget har fått en ren träningsvecka, efter segern mot Växjö i lördags. Torsdagens omgång, där man skulle ha mött HV71 var den matchen man spelade tre dagar före jul och vann med 1-0.
Det är med anledning av att det pågår ett handbollsmästerskap i Malmö Arena.
Men nu är det dags för match.
Peter Andersson var på bra humör efter träningen. Anledning? Hans spelare gjorde enligt honom en väldigt bra träning.
– Grabbarna var bra idag. Det var en bra träning och vi ser fräscha ut, säger han.

Hovet imorgon?
– En annan miljö, och det är livat. Folk är kanske lite på gång när det är lördagsmatch och det gäller att trivas i den miljön. Det blir lite upp till kamp.

Som mot Växjö i lördags?
– Exakt. Då var vi mentalt påkopplade. Har man den ”edgen” som vi hade då, så har vi mycket vunnet. Det är så pass jämt i den här serien, så ger man bort saker, så är det svårt att vinna. Men vi ser fräscha ut, är skadefria och har bra harmoni i gruppen. Det känns riktigt bra efter den här veckan, säger Andersson.

Igår tappade han Konstantin Komarek som lämnade på egen begäran.
Det innebär att truppen är nere på 13 forwards, plus junioren Eric Engstrand.
– Men just nu har vi inte en enda skada. Vi tittar dock på att ta in någon. Vi vet att det kan komma tre skador och då måste man ha beredskap. Imorgon blir det inga problem, och kanske kan man gå någon enstaka match på kort om folk. Men över tid behöver vi ha in en.

Vad säger du om att Komarek lämnar?
– Han var en superkille att jobba med. Han var uppskattad och omtyckt i gruppen. Det är så det är ibland och det finns inte så mycket mer att säga.

En som också var tillbaka på is är alltså backen Matias Lassen. Han spelar dock inte mot Djurgården, trots att han är redo.
– Han är helt frisk. Men vi vill låta honom träna några dagar till. Vi har sju andra backar ändå. Han hade kunnat spela, men vi väljer att låta honom träna ytterligare några dagar.
– Sedan får Eric Engstrand spela med juniorerna. Han behöver få spela lite fler minuter och det blir bra matcher för honom.

Backsidan blir alltså samma som mot Växjö.
Men när tre nya forwards går in, och Konstantin Komarek försvinner, så blir det ändringar i kedjorna.
Så här ser Peter Andersson, preliminärt ut att ställa upp laget på Hovet imorgon 15.15:

Sylvegård-Händemark-Görtz
Storm-Wemmenborn-Bryggman
Olofsson-Jensen-Myttynen
Hetta-Forsberg-Persson
Meyer

Intressant är alltså att Händemark och Bryggman, som varit ett så tryggt par, och tillhört en av seriens bästa kedjor med Frederik Storm, är splittrade igen.
– Sedan vet man aldrig vad som händer. Efter tre minuter kanske de spelar igen. Men jag tycker att de matcherna vi spelat utan den kedjan, så har vi spelat bra. Dessutom är det bra att visa att man kan spela med andra också. Bryggmans kedja med Axel och Storm har sett bra ut. Jag får dessutom en bra balans i alla fyra kedjor, vilket gör att jag kan slänga in vilken kedja jag vill, mot vilken av motståndarnas kedjor som helst. Vi kan dessutom rulla på fyra. Vi är som bäst då, säger Peter Andersson.