Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Superstjärnorna har stora anbud utomlands

Rakhshani och Lasch.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölundas största stjärnor Ryan Lasch och Rhett Rakhshani sitter på utgående kontrakt till våren.
Enligt uppgifter till SportExpressen pekar nu mycket på att de kommer nappa på bud utomlands.
Rakhshani har stort intresse i Schweiz och Ryan Lasch har konkreta bud från de stora klubbarna i både Ryssland och Schweiz.
– Vi är naturligtvis medvetna om att det är attraktiva spelare, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Båda två har en lång historia i Sverige.
Rakhshani har spelat i Sverige i åtta raka säsonger för HV71, Växjö, Linköping, Malmö och Frölunda.
I samtliga klubbar har han mer eller mindre levererat konstant, med bästa säsongen som svensk mästare i Frölunda förra säsongen.
Den här säsongen har han också inlett strålande.
Ryan Lasch fick mottaga det finaste individuella priset en spelare kan få i Sverige när han fick Stefan Liv Memorial Trophy i våras i samband med Frölundas SM-guld.
Under sin tid i Göteborg har han också varit SHL:s bästa spelare över tid.
– Säg så här, vi gillar båda killarna, och ser gärna att det blir en form av fortsättning med dem. Det är inget snack om saken, men vi fattar och vet hur det ser ut. Båda spelarna har utgående.

Enligt uppgift har Rakhshani bud från Schweiz och Ryan Lasch har bud från både Schweiz och Ryssland.
– Jag väljer att inte kommentera det, säger Fredrik Sjöström, som inser att han står inför sin kanske tuffaste uppgift som sportchef i Frölunda, när det kommer riktiga rejäla anbud från stora klubbar i Europa.
– Framför allt Ryan är och har varit en toppspelare över tid. Och det Rhett har uträttat här är vi jättenöjda med.

Men har ni pratat med dem?
– Vi har snackat med båda såklart. Men ibland vill spelarna avvakta och se vad som kan finnas också, säger Sjöström.

Enligt SportExpressens källor vill framför allt Rhett Rakhshani se över sin situation och hitta ett attraktivt kontrakt i Schweiz. I mars fyller han 32 år, och efter åtta raka, visserligen välbetalda säsonger i Sverige, så är det nu det stora läget att skriva på ett riktigt välbetalt avtal.
Ryan Lasch har redan varit en sväng i Schweiz, hos Bern, innan han åter gick till Frölunda.
Nu är det treårskontraktet på väg att gå ut.
Ett ställe som Lasch aldrig har spelat på är KHL. Här finns det att ömsesidigt intresse från Lasch och ett par av de riktigt stora klubbarna att hitta en lösning.
Men givetvis är även de Schweiziska klubbarna intresserade av Laschs tjänster. Då är pengarna inte lika stora, men i Schweiz är det sociala klart mer fördelaktigt, med korta resor och bra boende.
– För oss är det ganska tidigt än. Men jag är väl medveten om situationen och vi måste självklart ha koll och få reda på vad som gäller när det handlar om så bärande spelare för vårt lag, säger Fredrik Sjöström.