Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Stjärnorna som rest sig efter svaga starter

Foto: Bildbyrån

Alla har de gemensamt att de var nyförvärv som klubbarna hade betalt bra för, och som förväntades leverera i stora roller.
Men de har också gemensamt att det knappast sprakade om insatserna i inledningen av serien.
Det finns dock ännu en sak som de har gemensamt: De lyfte sig, och är viktiga spelare för sina klubbar på ett eller annat sätt.
Här är fem stjärnor, som hann bli ifrågasatta, men som sedan levererade.

5. Anton Bengtsson, Rögle
Värvades från HV71 för att i en större roll producera mer. Men första målet kom inte förrän den 21 november. Bengtsson har varit nyttig hela vägen, och har väl inte ifrågasatts mer än att produktionen var klen, men oj vilket ansvar han tagit när laget haft massor av skador. Är en riktigt n nyttig center för RBK.

4. Jaakko Rissnen, Linköping
Värvad för att vara högt i laget och leverera. Det inleddes med två assist på nio matcher och han såg inte ut att vara någon större hit för LHC-publiken. Men något har hänt och han har varit bland de bäst producerande spelarna i laget.

3. Jesper Jensen Aabo, Malmö
Hösten har ur defensiv synvinkel stundtals varit bedrövlig. Inblandad i massor av baklängesmål. Det stora lyftet kom för en månad sedan då laget tajtade till defensiven. Då har Aabo varit den som lyft klart mest. Poängproduktionen som back har också varit bra.

2. Patrik Berglund, Djurgården
Hade inte spelat sedan inledningen av 2019, och det såg inte speciellt bra ut i början av serien. Hade poängtorka och det skämtades till och med om att målvakten gjort fler poäng. Kom snabbt igång dock. Nu har ”Bulan” gjort flest poäng i hela Djurgården.

1. Axel Holmström, HV71
Har varit enormt ifrågasatt. Har pratats om att ha sett otränad ut, och han var 13:e forward någon match. Förmodligen trodde en hel del att hans tid i Småland var över redan innan den ens hann börja.
Facit nu är en av lagets mer poängstarka spelare och en av toppcentrarna.