Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Väntas skriva kontrakt inom kort

Helge Grans.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Helge Grans har kommit upp i över hundra spelade minuter, och kommer med stor sannolikhet att spela vidare även imorgon mot Örebro, trots att skadade spelare har kommit tillbaka.
Nu är Malmö Redhawks skyldiga att erbjuda honom ett A-lagskontrakt, och enligt Kvällspostens uppgifter väntas man enas om det inom kort.
Då blir det ett kontrakt även för nästa säsong, så han omvandlar sitt redan befintliga juniorkontrakt till ett A-lagskontrakt.
– Jag tror inte det blir någon större dramatik i det här. Vi ska bara ta lite samtal och prata om hur vi ser på framtiden, säger Helge Grans agent, Peter Nilsson.

I matchen mot Brynäs gick Grans över 100 spelade minuter i SHL.
Då måste Malmö Redhawks erbjuda Grans ett så kallat rookiekontrakt.
En rekommendation på en minimum-summa som spelare i den åldern ska tjäna.
Nu ska Peter Nilsson och Malmös sportchef Patrik Sylvegård diskutera ett par saker, sedan väntas det hela falla på plats.
– Vi vill självklart veta hur de ser på honom i framtiden. På senare tid har vi sett att han spelat mer och det är vi glada för, säger Nilsson.

Den 17-årige backen gjorde sitt första SHL-mål mot Brynäs i måndags och har på allvar ställt frågan till Malmös övriga backar och ökat konkurrensen i truppen.
När man enas om ett A-kontrakt så kommer han att ingå i A-lagstruppen.