Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Irriterad träning inför Örebro

Foto: Bildbyrån.

Det var inte en av Malmö Redhawks bästa träningar som genomfördes i Malmö Arena inför första matchen 2020.
Både Peter Andersson och Oscar Alsenfelt markerade tydligt missnöje med vad laget visade upp ute på isen.
– Det stämde inte riktigt idag, det var passningskvalitet och sådant man kan störa sig på som tränare, säger Martin Filander efter träningen.

Laget återsamlades i går. Då gjorde man enligt Filander en bra träning.
– Det kommer ett par gånger per säsong att träningen håller lite sämre kvalitet. Då får man reagera och det är bra när det finns spelare som reagerar också. Bra om sådant kommer inifrån, och att det blir lite tjurigt. En markering internt om att nu får vi fan börja tävla lite. Blev en bra väckarklocka och mot slutet blev det klart högre energi och kampnivå, menar Filander.

Efter att 2019 avslutades på bästa sätt, med en seger och med en bra trend, där Malmö Redhawks tog fem segrar under de sista sex matcherna är det nu 2020 som ska inledes, på exakt samma sätt som 2019 inleddes. Med en hemmamatch mot Örebro.
Då blev det en svag insats mot ett Örebro på uppgång. Nu är det ett brandskattat Örebro som har avstängningar, skador och spelare på JVM.
– Men det kan innebära att man sluter sig samman ännu mer. Vi har själva kommit till Örebro med ont om folk på backsidan. Det får inte bli någon falsk trygghet för oss. Vi ska vara desperata och våga spela ut, säger Martin Filander.

Ni har gjort ganska bra prestationer mot Örebro över tid, bortsett den där inledningen på 2019.
– Ja, men det stämmer nog. De har mycket offensiv kreativitet och fart. Vi ska fortsätta på det som gjort oss bra senaste tiden. Försvarspel och målvaktsspel har varit på topp och vi har fått resultat därefter.

Laget mot Örebro då.
Tobias Ekberg är tillbaka efter sjukdom mot Brynäs. Niklas Arell är också tillgänglig. Det innebär att man har åtta backar att tillgå.
Sedan är varken Max Görtz eller Emil Sylvegård tillgängliga.
Det finns ingen exakt prognos heller.
– Det är lite luriga grejer, säger Martin Filander.

Det innebär att tränarna kommer ha samma forwards att tillgå som i Gävle och på backsidan kommer man därmed att tvingas plocka bort en av de åtta tillgängliga. Här ställde man upp backarna enligt följande idag:

Ekberg – Ollas Mattsson
Grans – Jensen Aabo
Lerby – Arell
Björk – Cronholm