Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

MoDofansens fina julklapp

Mattias Norlinder.Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Julafton har gjort entré.
Här kommer en av de bästa julklapparna man kan tänka sig, för MoDo Hockeys supportrar.
Enligt vad SportExpressen erfar så nobbar Mattias Norlinder alla SHL-klubbar just nu, för att istället skriva på nytt kontrakt med MoDo.
Nyheten kan bli officiell under julafton.

Mattias Norlinder är talangen som på riktigt allvar har blommat ut i MoDotröjan under säsongen. Hans backspel, och den suveräna skridskoåkningen har gjort honom högvilt bland SHL-klubbarna.
Flera klubbar har jobbat hårt under hösten för att skriva kontrakt med 19-åringen för nästa säsong.
Men alla får nobben.
Norlinder fortsätter i MoDo, och exakt hur kontraktet är utformat kommer MoDo få presentera i detalj, men allt ska vara klappat och klart.
Det innebär kortfattat att Mattias Norlinder inte hamnar i en situation framåt våren, som binder honom till ett annat lag, om MoDo tar klivet upp till SHL.
Då är han MoDos spelare.
Även om det inte blir uppgång till SHL i Örnsköldsvik framåt våren, så kommer Norlinder att behöva ta ett aktivt beslut att lämna och aktivera sin klausul.

Det finns ett stort antal exempel på spelare som gjort klart med andra klubbar långt före säsongen är över, med Christoffer Rifalk i Oskarshamn, som redan i februari har skrivit SHL-kontrakt med Rögle, som det senaste exemplet.
Nu kommer MoDo att slippa den problematiken.
Det kommer också ge Norlinder ett trygghet, då han inte kommer att behöva fundera på framtiden, förrän absolut tidigast när säsongen är över, om MoDo även då har allsvensk status.
Är man ett SHL-lag, så är Norlinder klar som en pusselbit i laget.
Signalerna är dessutom att klubben jobbar aktivt för att fler spelare ska välja den här vägen.

Om två dagar är Mattias Norlinder en av Tomas Monténs sju backar när Sverige spelar JVM-premiär mot Finland.
Sedan kan han koncentrera sig fullt ut på MoDo under våren.