Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Cronholm och Olofsson tränade idag

Peter Andersson fick in Cronholm och Olofsson i träning.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Vid halv två i natt kom Malmös lag hem från Jönköping.
Då valde man frivillig isträning vid lunchtid idag, men de som varit iväg och spelat i landslag, fick beordrad vila.
Även ungtupparna Helge Grans och Anton Olsson.
– De har också varit iväg med landslag. De behöver återhämta sig, efter en oerhörd påfrestning mentalt, säger Peter Andersson.

Bland de sju-åtta spelarna som gick på is fanns två spelare som saknades igår.
Linus Cronholm och Johan Olofsson, som båda varit sjuka, tränade idag.
Men trots det så ger Peter Andersson inte ett klart besked, om att de ska in i laget.
– Vi får se. Det är inte idag vi ska spela, så det beslutet tar vi senare, men det är bra att de är igång igen, säger han.
– Det händer dessutom alltid tre, fyra, fem gånger på en säsong att något ändras under sista dygnet, så jag vill avvakta lite.

Hur har Anton Olsson tagit debuten?
– Vi höll både honom och Helge borta från is. Det spelar liksom ingen rutinmatch, utan varenda sekund är tusen procent fokusering. De behöver rensa skallen, så vi höll de borta från is. Precis som med Händemark och Emil Sylvegård så har de varit iväg med sina respektive landslag och kört.

Igår fördelades istiden väldigt högt på de etablerade backarna, och Olsson samt Grans fick dela på en backplats, med lite mer istid på den sistnämnda.
– Det blev en bra fördelning. Nästan alla övriga backar ligger på 20 minuter eller mer. Ur coachsynpunkt är det bra att de kunde så att säga dela på en backplats. De gjorde dessutom det riktigt bra.

Ekberg, Aabo och Ollas Mattsson får massor av istid.
– Ekberg och Ollas har varit vårt bästa backpar över hela säsongen. De har varit riktigt stabila. Ekberg har växt mentalt och har blivit tuffare. Vi är verkligen jättenöjda med hur han tagit sig an den här säsongen.

Vad tänker du kring Djurgården, som hade urladdning igår, med Josefson tillbaka i laget?
– Det är en toppspelare. Det är ett bra lag, som åker mycket och skjuter in mycket puckar. Det är i de områdena vi behöver vara fortsatt starka i. Men jag är inte så sugen på att prata Djurgården, även om jag givetvis kollat på dem.
Istället vill Peter Andersson prata sitt eget lag, och efter matchen igår somnade han gott, då laget fortsatt på inslagen väg. Defensiven prioriteras, men man gör också fyra mål.
– Det är en jämn match. Men jag tror vi har någon målchans mer än vad HV har, och man kan säga vad man vill. Vi vinner faktiskt matchen med 4-1. Alla spelare spelar på en bättre nivå, och spelar efter kravbilden vi har. Dessutom gillar jag att vi blir bättre och bättre, desto längre matchen pågår.
– Vår målsättning är att vi ska vara fortsatt konsekventa och att vi behåller samma arbetsetik och moral, säger Peter Andersson.

Samma målvakt alla veckans tre matcher?
– Nja. Vi byter nog i en av matcherna. Det är tre matcher på fem dagar, men man ska aldrig säga aldrig. Fördelen om vi byter är att Volden spelat match med landslaget och har således nyligen fått spela. Vi får se imorgon hur vi gör, säger Andersson.