Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Backar tillbaka i träning inför HV borta

Foto: Bildbyrån.

Det är omstart av SHL redan imorgon, trots att landslagsspelarna inte ens hunnit hem och träna med klubblaget under dagen.
Men för Redhawks del ser man ut att få tillbaka spelare.
Niklas Arell och Carl-Johan Lerby tränade idag, och Arell ser ut att spela.
– Ska prata med honom. Han är aktuell denna veckan, säger Peter Andersson.

För Lerby är det däremot inte troligt med spel den här veckan. I alla fall inte som prognosen ser ut idag.
– Läkarna får säga sitt om Lerby. Han har åkt skridskor, men till att spela tre matcher i veckan, det tror jag inte.

Men Arell spelar?
– Han är aktuell.

En som definitivt inte spelar är Johan Olofsson.
Idag var han inte med på träningen och det beror på sjukdom. Det gör att han redan nu plockas bort från laget, men man har ändå 13 forwards tillgängliga, förutsatt att landslagsspelarna Fredrik Händemark och Emil Sylvegård spelar.
– Jag har inte alls pratat med dem. Har medvetet låtit de vara. De kommer till Malmö i eftermiddag. Jag ska prata med dem då, och sedan får vi se. Men om de inte är skadade, sjuka, och känner sig fräscha, så är de med, deklarerar Andersson, som hade en hel hög av juniorer med på träningen idag, precis som han haft i förra veckan.
Här är det en spelare som sticker ut.
– Eric Engstrand kommer att få chansen med oss inom kort. Han har sett bra ut på träningarna, och det är dags att visa vad han går för.
– Han är stor, fysisk och går raka vägen mot mål. Sådana spelare kan man inte ha för mycket av, säger Andersson.
Engstrand har vräkt in poäng i J20 Superelit och är sistaårsjunior.

HV71 blir veckans första motstånd. Det är ett lag som växt och blivit bättre under säsongens gång.
Peter Andersson har noterat detta.
– Vi vet att de är bra. De har levererat och det blir en tuff match och bra utmaning för oss. Vi ska åka upp och göra en riktigt jäkla bra bortamatch.

Hur då?
– Vi ska se till att inte bjuda på så mycket. Vi vet vad vi ska göra, och har pratat om det. Men det handlar också om att inte bara snacka.

Blir det lika tajt defensiv som mot Linköping?
– Det var väl extremt. Då var det 99 procent defensivt. Men vi måste våga, och klara av att spela offensivt också. Bästa försvaret är jul egentligen att spela tvärtom, offensivt. Men när vi gjort det har vi tappat defensiven. Samtidigt får det inte vara att när vi spelar defensivt kan vi inte tappa offensiven. Vi måste hitta mixen och sätta den på plats. Det handlar om värdering ute på isen och inte bara det ena eller det andra, säger Peter Andersson.