Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Gnagets flopp – tvingas flytta stormatchen

Foto: Bildbyrån.

AIK Hockey hade tänkt ställa till med rejäl publikfest den 26 december, när man flyttade matchen mot Södertälje till Globen.
Men kravet var också att det skulle komma tillräckligt med publik, annars flyttade man matchen till ordinarie hemmaarena Hovet.
Idag gav AIK beskedet.
Matchen flyttas till Hovet, på grund av för svagt intresse.

Klubben, som ligger sist i HockeyAllsvenskan och har det kämpigt ekonomiskt såg ett perfekt tillfälle att maximera intäkterna när Södertälje, som är lite av en rival för Gnaget i HockeyAllsvenskan kommer på besök.
Men de dryga 3000 försålda biljetterna räcker inte. Klubben vill inte riskera att gå med förlust ekonomiskt, och väljer nu därför att flytta tillbaka matchen till Hovet.
– För att kunna säkerställa ett lyckat arrangemang i Ericsson Globe behöver klubben ha viss säkerhet gällande publikunderlaget till matchen. Något som inte kan garanteras i dagsläget, säger Sevve Saberi i AIK Hockey.

Nu blir det alltså Hovet, där AIK Hockey under säsongen haft ett snitt på 2632 sålda biljetter per hemmamatch, efter 14 spelade matcher.
När det gäller Globenmatchen hade man hoppats på 6600 åskådare. Men nu blir det istället på Hovet.
– Det har sålts drygt 3000 biljetter och vi hoppas givetvis att folk fortsätter att köpa biljetter till annandagshockeyn och att det kan bli den hockeyfest vi hoppats på, fortsätter Saberi.