Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Frederik Storms framtid

Frederik Storms kontrakt går ut.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har under hösten förlängt kontrakt med ett antal spelare.
Nyckelspelare som Lars Bryggman och Emil Sylvegård har förlängt kontrakten.
Men en riktig publikfavorit sitter fortfarande på utgående kontrakt, i Frederik Storm.
Stannar han?
Enligt uppgifter till Kvällsposten är det ett 50/50-läge.

Den 30-årige dansken kom till Redhawks 2012. Han får anses vara en av Patrik Sylvegårds absolut bästa värvningar under de här åren som sportchef. Kanske rentav den bästa.
Först tre år i HockeyAllsvenskan med stadig utveckling och sedan har det fortsatt i SHL.
När han nu är inne på femte SHL-säsongen, så är han också på väg mot den bästa säsongen, med råge, rent poängmässigt.
Det har också väckt intresse på annat håll.
Kvällspostens källor avslöjar att det finns främst tyska klubbar som är beredda att betala ordentligt, men även klubbar i andra, större ligor som Schweiz och Ryssland har aviserat intresse.
Det stänger dock inte dörren.
Storm har gjort åtta säsonger och trivs riktigt bra. Han har dessutom jobbat upp en bra lön, som kan bli ännu bättre om han förlänger kontraktet.
Källor säger att det handlar om ett 50/50-läge och ingenting är klart på något håll. Däremot har man från klubbens sida börjat se över eventuella ersättare, då man måste ha beredskap om det är så att Storm väljer att titta på annat håll efter åtta säsonger i samma klubb.

Efter att man förlängt några kontrakt under hösten blir det nu lite lugnare på den fronten i övrigt.
Storms kontrakt är uppe för diskussion, likaså ska Tobias Ekbergs kontrakt också ha diskuterats efter en stark höst och Helge Grans kommer att få A-lagskontrakt så fort han når upp i hundra spelade minuter.

Just nu har man en trupp som består av 13 spelare i två målvakter, fem backar och sex forwards.
Till våren är det därför ganska troligt att det väntar en omsättning av kanske så mycket som tio spelare in och ut, beroende på hur spelarna med utgående avtal presenterar under våren, samt om någon spelare med befintligt kontrakt väljer andra större ligor. Här handlar det kanske främst om Fredrik Händemark, som lockas av spel i NHL.