Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Södertälje kan bli vårens lag

Södertälje våras det för.Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Vi är snart halvvägs i HockeyAllsvenskan, som rullar på även under det här landslagsuppehållet.
Ett lag, som smugit upp från det absoluta bottenträsket, till att nu på allvar börja hota topp8, är Södertälje.
Det finns faktiskt rätt stora likheter med det som hände för två säsonger sedan, då SSK gick från hopplöst sist, till att knipa en plats som åttonde lag och den sista platsen i slutspelsserien.

Då var det tränarbytet, Mats Waltin mot Ulf Lundberg som var effekten.
Nu har man också gjort ett tränarbyte, men man har också förstärkt laget, och håller på att bygga en ny organisation, där en sportchef lär rekryteras inom den närmsta månaden.
Från att ha varit nere i skiten, ännu en gång, så håller man på att skapa sig riktigt starka förutsättningar att göra någonting bra av våren.
Frågan är dessutom om inte SSK har förutsättningar att nå ännu bättre placering än när man reste sig våren 2018.
Våren 2020 har man förutsättningar att lyfta ännu högre.
För ska vi vara helt ärliga så har Södertälje ett bättre lag, spelare för spelare än vad Tingsryd, Karlskrona och Vita Hästen har.
Skulle man nå så högt som att bli sexa, så blir man en dark horse på riktigt i en slutspelsserie. Då tror jag, om man hittar rätt flyt, att man är med och utmanar om att ställas mot det laget som förlorar den allsvenska finalen, på riktigt allvar.

Nu är det givetvis långt dit, men är det något lag det verkligen våras för, så är det SSK.
Man har skaffat sig riktigt bra spelare, jämfört med när serien startade, där Justin Pogge och Andreas Hjelm sticker ut, med superlånet från Skellefteå Adam Wilsby.
Hjelm var en tongivande redan i topplaget Björklöven och har satt avtryck här också.

Jag ser verkligen fram emot att följa våren med SSK. Jag tror de kan nå en ruskig trampolineffekt och då blir det nog inte att leka med om studsen blir riktigt hög.